Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Nigériában hazánkat képviselheti

Az idei Miss World Hungary szépségkirálynő-választást Hajdúszoboszlón tartották. A versenyen egy megyénkbeli lánynak, a 21 éves jánossomorjai Rozs Renátának a fejére került hétfőn a legszebbnek járó korona.
Az országos döntőbe húsz lány került, közöttük a modellkedő és ruhaipari tervezőként dolgozó Rozs Renáta. A Jánossomorján élő szépségkirálynőre egy tíznapos „szépségtábor", majd az azt követő viadal várt.
Az ország szépe – akit tavaly a Rábaköz szépének is megválasztottak – lapunk megkeresésére felelevenítette a Hajdúszoboszlón történteket.

– A családom és a barátom biztatására neveztem be a megmérettetésre – mondta Rozs Renáta. – Egyedül nem biztos, hogy lett volna bátorságom
jelentkezni. Már annak is nagyon örültem, hogy a legjobb húsz közé, az országos döntőbe bekerültem. Ennek ellenére bevallom – úgy, mint
minden vetélytársam –, reménykedtem a győzelemben. A döntő előtt egy tíznapos tábor várt ránk, ahol mozgáskultúrát, járást, az alaplépéseket és a döntő koreográfiáját tanították be nekünk. Véleményem szerint rendkívül erős mezőny gyűlt össze, amelyből 4–5 lány különösen kitűnt. Vetélytársaimmal is sokat beszélgettünk arról, vajon ki lesz a befutó.

- A versenyre szüleim és rokonaim is elkísértek. A döntő napján óriási gálát rendeztek a hajdúszoboszlói gyógyfürdő mediterrán medencéjében. Fásy Ádám mulatója, tűzijáték s persze a szépségkirálynő-választás jelentette a nap programját. A huszonöt tagú zsűr szavazatai alapján végül az én fejemre tették a koronát. Leírhatatlan volt, amit akkor éreztem: boldogság és büszkeség töltött el. Fődíjként gyémánt nyakéket kaptam, mely többmilliós értékű.

Az öröm pillanatai

- Úgy gondolom, életem mostantól kezdve teljesen megváltozik. Jelenleg Jánossomorján élek szüleimmel, de nem tudom, hogy a fővárostól való nagy távolságot hogyan tudom majd leküzdeni. Annál is inkább, mivel a győzelem országos ismertséggel jár: kötelezettségeim lesznek, s partikra, fogadásokra kell járnom. Ráadásul én képviselem majd hazánkat az idei világszépe-választáson Nigériában. Ezen a novemberi versenyen szeretnék az első tízbe kerülni, mivel ez még magyar lánynak
sohasem sikerült. Távlati terveim között pedig egy ruhaipari cég megalapítása szerepel – mondta a szépségkirálynő.

Kapcsolódó cikk:

Ismét győri Miss Balaton (2002-08-11) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vőfélyek gyöngyei

A legfiatalabb mindössze 9, a legidősebb pedig 79 éves volt a majdnem harminc vőfély közül, akik… Tovább olvasom