Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Nemzetközi makettverseny

Tizenegyedik alkalommal rendez Nemzetközi Makett Kiállítást és Versenyt a Mosonmagyaróvári Makettező Klub a hétvégén a helyi egyetemi karon.

Tizenegyedik alkalommal rendez Nemzetközi Makett Kiállítást és Versenyt a Mosonmagyaróvári Makettező Klub a hétvégén a helyi egyetemi karon.
Egresi András, a szervező egyesület vezetője elmondta: tizenhét országból összesen több mint hatszáz makettező jelentkezett eddig a versenyre. A szomszédos országok mellett sokan jönnek távolabbról, így Angliából és Svédországból is. Lengyelországból például több mint hatvanan jelezték részvételüket a hétvégére. A város szinte teljes szállodai kapacitását lefoglalták már a rendezvényre érkezők.

A már évtizedes múltra visszatekintő mosonmagyaróvári rendezvény egyre népszerűbb, mára egész Európa első három makettversenye között tartják számon. Az előzetes nevezések alapján a szervezők mintegy ezerhatszáz makettre számítanak. A kiállított repülőgépeket, harci járműveket, helikoptereket, autókat, motorokat, kamionokat, hajókat és számos egyéb kategóriában készült maketteket bárki ingyen megtekintheti szombat-vasárnap az egyetemi kar aulájában.

A makettek mellett számos egyéb program is várja az érdeklődőket. Április 14-én, szombaton délelőtt 10 órától a 12. Légvédelmi Rakétaezred, valamint hagyományőrző klubok tartanak járműbemutatót a Lucsony utcai Phare-épület parkolójában. Ezenkívül lesz még papírsárkány-bemutató, filmvetítés és fotókiállítás is. A délután 1 órakor kezdődő ünnepélyes megnyitót követően makettfestő-bemutató, lovas kocsikázás és íjászat várja az érdeklődőket.

Másnap, vasárnap reggel 9 órától többek között bemutatkozik a Mosonmagyaróvári RC Modellező Egyesület a Vár-tavon, de lesz papírsárkány-röptetés és veterán autó-motor bemutató is. Délelőtt 11 órakor látványmakettezés várja az érdeklődőket Európa legjobbjaival. A verseny ünnepélyes eredményhirdetésére délután fél 2-kor kerül sor. A makettkiállítás szombaton délután 5-ig, vasárnap délután 3 óráig látogatható. További információ: 06-20-517-8119.

Méhes Ákos

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forrásra, felülvizsgálatra várva

A Mosonmagyaróvár–Rajka kerékpárút része az EuroVelo 6 nemzetközi Duna menti kerékpárút-hálózat nyomvonalának, ezért előkészítésének költségeire a kistérség javaslatára a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácsnál pályáznának – tájékoztatott Nagy Gabriella, a mosonmagyaróvári városháza illetékese. Tovább olvasom