Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

Nemzetközi makett-találkozó

Mosonmagyaróvár már tizedik éve ad otthont áprilisban két napra a nemzetközi makett-találkozónak.

Már lázasan folyik a szervezés Mosonmagyaróváron, hogy olyan látványos programokat állítsanak össze április 22-én és 23-án, melyek igazi kuriózumnak számítanak nemcsak a város lakói számára, hanem a távolabbról idelátogatóknak is.

Eddig már több mint 15 ország képviselői jelezték részvételüket, így például Svájcból, Olaszországból, Franciaországból, Belgiumból, Dániából, Szlovákiából, Horvátországból, Németországból, Csehországból, Ausztriából, Lengyelországból, Romániából. Balogh Jánostól, e csapat egyik tagjától lapunk megtudta: azt szeretnék elérni, ha a rendezvény ideje alatt egy külföldi útbaigazítást kér a városban, mindenki tudja: a makettshow a várban van.

A rangos esemény két-három napra megtölti vendégekkel a település szállodáit, fellendíti a szórakozóhelyek forgalmát. A legkisebbek számára is szerveznek programokat, számos híres emberrel lehet majd találkozni, többek között pilóták, versenyzők érkeznek Mosonmagyaróvárra.

Az egész Európában elismert rendezvényre díjtalan lesz a belépés. Az idei találkozóra már bejelentkezett többek között egy máltai klub is, egy angol modellújság saját standdal fog szerepelni, és a 2006-os jubileumi programról képes beszámolót közölnek egy olyan angol nyelvű szaklapban, amely világszerte rendelkezik előfizetőkkel.

Múlt évben egy amerikai rendezvényen az angol makettezők vezetője egy 60 perces beszámolóban méltatta a mosonmagyaróvári rendezvényt, ami viszont szomorú, hogy helyben ezt nem igazán ismerik. Idén a találkozón lehetőség lenne igazi harcjárművek bemutatására is, két működő páncélautón mehetnének a gyerekek „séta-harckocsikázni", ehhez azonban szükség lenne szponzori üzemanyagként 3–400 liter gázolajra, persze nem egy helyről. A szervezők várnak még önkénteseket is, elsősorban 10–20 olyan fiatalt, akik beszélnek idegen nyelveket, és nem riadnak vissza némi székpakolástól és kisebb munkáktól sem.

A jelentkezőket és a támogatók érdeklődését a 20/517-8119-es vagy a 20/930-3495-ös telefonszámokon várják.

Az érdeklődők a jubileumi rendezvényről és a szervező klubról olvashatnak a következő internetes honlapon: http://mmk-online.atw.hu/.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évforduló, a túlélés első lépcsőfoka

A mosonmagyaróvári Michel ikrek másfél évvel ezelőtt még mit sem hallottak a Wilson-kórról. Amikor a bajt fölfedezik, akkor már csak egyetlen esély van: a transzplantáció. Gabi éppen egy éve kapott új májat, s testvérével – akit élethosszig tartó gyógyszerezésre ítélt ugyanaz a kór – most azért küzdenek, hogy tartós legyen a gyógyulás. Tovább olvasom