Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Nemzetközi fesztivállal ünnepeltek

Augusztus 20-án múlt negyven éve, hogy a mosonszentjánosi fúvósok bemutatkoztak közönségüknek.
Augusztus 20-án múlt negyven éve, hogy a mosonszentjánosi fúvósok bemutatkoztak közönségüknek. Az alapító tagok közül ma már senki sem játszik, sőt, kevesen vannak már az élők sorában. Karmesterük hosszú évekig Schmidt Márton volt, majd a zenekar vezetését egykori tanítványa, Wennesz József Károly vette át. A jelenleg 22 tagú zenekar gazdája és otthonadója a Jánossomorjai Német Kisebbségi Önkormányzat. Repertoárjukban már nemcsak a hagyományos polkák, keringők, ländlerek és indulók találhatók meg, hanem bekerültek a modernebb darabok is.

A negyvenéves jubileum alkalmából a hét végén nemzetközi fúvószenekari fesztiválnak adott otthont Jánossomorja. A rendezvény nyitányaként pénteken este a Kisebbségi Kulturális Központban adtak színvonalas koncertet a jubiláló zenészek. A fesztivál szombaton a vendégzenekarok – köztük az andaui, a nagyfödémesi, a mosonmagyaróvári, a mosonszentmiklósi és a paksi – színpadra lépésével folytatódott, amelyek ezután térzenét adtak a város különböző pontjain. Ezt követően a vendégegyüttesek a nyúli és a pázmándfalui Grácia mazsorettcsoportok vezetésével bevonultak a mosonszentjánosi főtérre, ahol a házigazdák köszöntötték őket. Majd a hat zenekar a mazsorettcsoportok közreműködésével jó hangulatú gálaműsort adott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vendéglőből egészségközpont

A mosonmagyaróvári Lucsony utca első épülettömbje már több mint két éve pusztul. Beszámoltunk, a valamikori Prikler kocsma és vendégfogadóban legutóbb bérlakások voltak, majd két éve az önkormányzati tulajdonú tömböt –amely helyi védelem alatt állt-eladták egy magáncégnek. Mire a birtokba adás lezajlott, a helyi védettséget egy képviselő-testületi döntés megszüntette. Tovább olvasom