Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 19°C Még több cikk.

Nemtelen támadás

Mosonmagyaróvár - A Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ) határozottan visszautasítja azokat a megjegyzéseket, amiket Szabó Miklós polgármester, valamint dr. Árvay István Fidesz–MDF frakcióvezető a legutóbbi testületi ülésen megengedett magának – jelentette ki Szentkuti Károly minapi sajtótájékoztatóján.
A szabad demokraták frakcióvezetője elmondta: a polgármester szerint a helyi buszközlekedés összes gondja a bevásárlóközpont melletti új buszpályaudvar kialakítására vezethető vissza. Dr. Árvay István pedig azt vélelmezte, hogy az előző ciklusban információkhoz juthattak cégek a közbeszerzések során. A frakcióvezető megjegyzései az előző polgármesterre inkorrektek voltak, hisz Stipkovits Pál nincs a testületben, így nem tud válaszolni.

– A jobboldali koalíció választási kampánya során nem a várospolitikára, hanem a vádaskodásokra helyezte a hangsúlyt.

Szabó Miklós polgármester az első testületi ülésen kijelentette nem tekint visszafelé. Jó lenne, ha a továbbiakban is ehhez tartanák magukat.

– Az utcaátnevezések kapcsán a szándék világos volt a jobboldal részéről: kiiktatni az utcanevek közül a baloldaliakat, az általuk méltatlannak tartottakat. Nem kis bátorság kell ahhoz, hogy méltatlannak minősítsük Marx Károlyt és Engels Frigyest. Felkészületlenségre utal, hogy a szociáldemokráciát bárki ne progresszív irányzatnak ismerje el. Az sem állja meg a helyét, hogy helyiekről nevezzünk el az utcákat, hisz az Engels utca Erkel Ferenc nevét kapta. A legbrutálisabb a Schönherz Zoltán utca átnevezése volt. Ebben az esetben ugyanis a lakók 80 százaléka levélben, aláírásával kérte, hogy ne változtassák meg az utca nevét. Veszélyes lehet, ha a többség visszaél jogaival – vélekedett Szentkuti Károly.

Olvasóink írták

 • 6. Flipp 2007. december 12. 20:15
  „T. Szentkúti Úr!

  Van különbség abban, hogy a "többség" él, vagy visszaél a jogaival.
  Ezzel a mondásával jól belecsapott a lecsóba.
  Egyébként a városban a telkekkel való üzletelés nagymesterei nem éppen az ügyvédek? /Párt állásától függetlenül/ hát akkor miről beszéltek?”
 • 5. Anton 2007. december 10. 08:13
  „Na megint elérték a politikusok hogy Ti Jó Magyarok egymásnak ugorjatok!! Minek ezt csinálni? Ez csak nekik jó!
  Ha meg akarunk változtatni dolgokat, akkor azt az ember az "udvara kitakarítsával kezdeje."
  Gondolom mindenkinek van mit takarítania....”
 • 4. pancser 2007. december 09. 11:42
  „Melyik nyaralót? Amit a bútoros haverommal egy erdőben barkácsoltunk össze? Ez lesz a Marx-Engelsz nyaraló, az erdei Schönhercz utcában NO1.”
 • 3. Abrafax 2007. december 08. 21:24
  „A városszéli buszállomás abszurdum: tessék megkérdezni az embereket. A buszok vonalvezetése és kihasználatlansága luxus.

  Gyakorlati tapasztalatra utal, ha Marxot és Engelst bárki nem progresszív hanem retrogád irányzatnak ismeri. Nevezd el róluk a nyaralódat, Karcsi!”
 • 2. Göncöl 2007. december 07. 20:06
  „Végre! A rendszerváltoztatás után 17 évet kellett várni erre a pillanatra. A kommunista diktatúra alatt az elvtársakról érdemtelenül elnevezett utcák nevei lekerülnek a falakról. Az utcák lakói bizonyára különbözőképpen vélekednek a változásokról. A legtöbben egyszerüen felesleges nyűgnek tekintik a változással járó fáradtságot. Állítólag a Schönherz Zoltán utca lakóinak 80 százaléka elutasítja a változást. Érdekes, engem senki nem keresett fel azért, hogy a véleményemet megkérdezze.
  Én támogatom a változásokat és gratulálok a városvezetés bátor döntéséhez.”
 • 1. pancser 2007. december 07. 19:54
  „Karcsi vetette el a sulykot nem a vezetés, nem fér a bőrébe a helyi törpepárt prominense, de ha hallgatott volna okosabb maradt volna. Miért kellett a buszdolgon megsértődni, ha még Gyurcsány beszéde is kiszívárgott Öszödről, pedig az nem egy kisvárosi esemény volt. Ha kiszivágott valami senki nem vádolt személy szerint senkit, akkor miért kell vádaskodnia Szentkúti úrnak kérdem én? A falnak is füle van, még csak gondatlannak sem kell lenni egy információ kiszivárgásához. Az utca elnevezésekkel kapcsolatos álláspontját illetően, azért a marxizmus-leninizmus hozott nekünk egyet és mást, sortüzet, Trabantot, 3 évenként 100 dollárt a nyugati úthoz stb. Ha tetszik Karcsinak rakja ki a lakásába ezeknek az uraknak a képeit, magánügy, de azok emlékét őrizni városnevekben akik nevében diktatúrák működtek nem helyes, akkor sem ha a fásult embereknek nehezükre esik egy kis ügyintézés, amit a város vezetése maximálisan segít!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pénzügybe olvad az adóigazgatás

Mosonmagyaróvár - Négy státussal csökkentik a városháza dolgozói létszámát. Az átszervezés… Tovább olvasom