Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Nem volt engedélye a hulladéktelepnek

A hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt ítélt első fokon a bíróság felfüggesztett börtönre egy mosonmagyaróvári vállalkozót.
Egy 44 éves helybéli vállalkozó több éven át működtetett hulladékgyűjtéssel és -kezeléssel foglalkozó telepet Mosonmagyar-
óváron. A telep működési engedélye 2009-ben lejárt, ennek ellenére a férfi tovább folytatta ezt a tevékenységet.

Az elmúlt év májusában a környezetvédelmi és vízügyi felügyelőség munkatársai ellenőrzést tartottak a telephelyen és kiderült, hogy nincs szakhatósági engedélye a működéshez.

A vizsgálat során azonban az ellenőrök száz négyzetméteres területen a talajban harminc centiméter mélyen olajszennyezést találtak. Emellett határérték feletti volt a fémszennyezés a földben, a telepen 5700 kilogramm veszélyes és több mint 25 ezer kiló nem veszélyes hulladékot is találtak. A vállalkozó a legveszélyesebb hulladékot, az ólomtartalmú akkumulátorokat megfelelő konténerben tárolta. Az ellenőrzés után a férfi saját pénzén kicseréltette a szennyezett talajt és megfizette a több millió forintos levegőszennyezési bírságot.

A Mosonmagyaróvári Városi Bíróság a vállalkozót a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt egy év börtönre ítélte, két év próbaidőre felfüggesztve. Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlott enyhítésért fellebbezett.

Olvasóink írták

  • 1. buxa 2012. március 13. 17:08
    „Jaaj Istenkém! Hát nem elég, hogy milliókat költött ez a szegény ember arra, hogy a telepet -igaz utólag- olyanná tegye,ami megfelel a zöldeknek, és akkor még börtönt is kap? Na nehogy má!Ekkora kárt okozott?Meg mi az, hogy hulladékot találtak, hát hulladéktelepen mi mást találhattak volna?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áprilisra elkészül az autistaház

Javában zajlik az autistaház építése és a foglalkoztatóépület kialakítása Mosonmagyaróváron.… Tovább olvasom