Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

˝Nem történt pedagóguselbocsátás˝ Mosonmagyaróvár

Nem történt pedagóguselbocsátás a városban – jelentette ki Nagy István polgármester.

Nem történt pedagóguselbocsátás a városban – jelentette ki Nagy István polgármester, válaszolva a szocialista képviselő ez irányú kérdésére a testület legutóbbi ülésén. Napirend előtt szóba került a Fő utcai szórakozóhely körüli gyakori éjszakai randalírozás is.

Napirend előtti felszólalásokban, bejelentésekben bővelkedett a képviselő-testület legutóbbi ülése. Kezdődött a sor azzal, hogy Nagy István megköszönte a mosonmagyaróváriak munkáját az árvízi védekezésben. A polgármester bejelentette: ezen a hétvégén újra irtják a szúnyogokat Mosonmagyaróváron. Ezután Kissné Németh Évának adta át a városvezető a Mosonmagyaróvárért Emlékérmet, elismerve ezzel pedagógusi munkáját.
Nagy István részletesen szólt a város adósságkonszolidációjáról. Elmondta: az önkormányzat adósságának hatvan százalékát, 1,945 milliárd forintot vállalt át az állam. Az elmúlt hétre elkészültek az állam, az önkormányzat és a hitelező pénzintézet közti háromoldalú megállapodások. A folyószámlahitelt – ez mintegy 1,149 milliárd forint – teljes egészében, a 2006-os fejlesztési célú beruházási hitelt részben, míg a 2006-os bérlakásprogram kölcsönét és a 2008-as fejlesztési hitelt teljesen vállalta át az állam. Így a városnak a több év során halmozódott folyószámlahitelét nem kell visszafizetnie, míg a beruházási kölcsönállománya 795 millióra csökkent.

Az egyes vendéglátóhelyek környéki hétvégi, éjszakai randalírozások miatt szólt napirend előtt Szabó Miklós (MPKE). A képviselő elsősorban a Fő utcai szórakozóhely körüli problémákat említette, ami szerinte mielőbbi megoldást kíván. Javasolta, hogy az egység üzemeltetőjével kezdeményezzen egyeztetést az önkormányzat, hiszen nem csak a szórakozóhely küszöbéig kell felelősséget vállalnia a vendégeiért. Nagy István kifejtette: ismerik a problémát, hiszen szinte naponta érkeznek panaszok a városházára a lakóktól. A polgármester szerint a gondot elsősorban az okozza, hogy a pincehelyiségbe alig negyvenen férnek be egyszerre, a többiek így az utcán hangoskodnak. Kezdeményeztek már tárgyalást a bérlővel és bíznak abban, hogy rövid időn belül más helyszínt találnak ennek az egységnek. Nagy István hangsúlyozta: elfogadhatatlan, hogy egy szórakozóhely az egész belváros nyugalmát zavarja. Minden jegyzői és rendőrségi eszközzel élni fognak a lakók nyugalmának biztosításáért.

„Miért és hány pedagógust bocsátanak el az iskolákból Mosonmagyaróváron?" – tette fel a kérdést napirend előtt Kovács Tamás (MSZP). A képviselő úgy értesült, hogy a határozott idejű szerződéssel dolgozó pedagógusok szerződéseit nem hosszabbítják meg. Ez a városi iskolákban összességében tizenöt százalékos létszámleépítést jelent.

„A tankerületben pedagóguselbocsátás nem történt" – jelentette ki Nagy István a tankerületi igazgatótól kapott tájékoztatás alapján. Elmondta: képesítés hiányában szűnt meg három dolgozó munkaviszonya, mert nem vállalták a szükséges szakképzettség megszerzését. A határozott idejű szerződéssel foglalkoztatott pedagógusok – akik üres álláshelyen voltak – határozatlan idejű kinevezést kaptak. Csak azok a pedagógusok maradtak egyelőre állástalanok, akiket a tanév végéig alkalmaztak határozott időre. Továbbfoglalkoztatásuk lehetőségei a tantárgyfelosztások átvizsgálása és a Klik-központtól kapott munkaerő-gazdálkodási utasítás megismerése után alakul ki. A polgármester hozzátette: minden egyes pedagógus állásának megtartásáért küzdeni fognak.

(A tanácskozás további témáiról később beszámolunk.)

Olvasóink írták

 • 12. justitia18 2013. július 07. 14:07
  „6-8 !
  Kérdezzétek meg a móvári H. és B. iskola dolgozóit, hány embert bocsátottak el az iskolákjukból...”
 • 11. abszurdisztán 2013. július 06. 18:18
  „A tankerületi ig poszthoz elég volt hű fidesz pártkatonának lenni és punktum. A csaj az, a többi nem számít. Oszt jó napot mindenkinek. Hozzáértés, rátermettség már rég nem számít. Gondoljunk csak Némethné miniszterasszonyunkra. Illetve a tiétekre. Nekem nem miniszterasszonyom.”
 • 10. amivarosunk 2013. július 02. 16:50
  „A tankerület igazgatói pályázatok semmi extra kitétet nem tartalmaztak. Elég volt a főiskolai v. az egyetemi végzettség.
  Határozott idejű kinevezések mindig voltak. Általában gyed-en,gyes-en lévők helyére 1-2-3 évre. Ezalatt nyáron is járt a fizetés. Ha lejárt,akkor megszűnt a jogviszony. Tiszta sor.
  Ha üres álláshelyen volt határozott idejű a pedagógus és a munkáját jól végezte a kolléga, akkor az igazgató általában véglegesítette.
  Hogy most melyikből hány ilyen eset van a városban az nem derül ki a cikkből. Egy biztos, a tankerület véglegesít pedagógusokat. Tehát üres álláshelyen voltak. Hogy egy éve vagy több ezt nem lehet itt és most tudni.
  Mindenesetre ez pozitív lépés a tanker. részéről. Igaz nem önként és dalolva teszik meg. Gondolom.
  A nem elegendő, vagy a nem megfelelő képesítésűek már régóta tudták, hogy lépniük kell. Vagy tanulnak vagy mennek. Ezzel nem kellene vitatkozni. Kár,hogy eddig taníthattak azzal, amijük volt.”
 • 9. justitia18 2013. július 02. 15:28
  „6-8 !
  Személyiségi okokból nem mondhatott neveket dr. KT képviselő. Elhihetitek, tudna épp elég nevet mondani...
  Ha egy kicsit is képben lennétek a városban történtekkel, pl. az oktatási helyzettel, akkor nem mondanátok ilyen hülyeségeket, ahogy Nagy Kubatov Trafikgrád Pesta ogy., ill. pm., aki tudja a valóságot, és megint csak hazudik, hazudik, meg hazudik, ahogy Kubatov-listázást, a Kühne-ügyet, a Futura-ügyet, a földosztást, meg trafik-ügyet is végig pofátlanul és cinikusan végighazudta...
  Itt szeretném a nyilvánosság előtt megkérdezni RE. tankerületi biztost, hogy lehetett őt kinevezni erre a posztra, amikor a pályázatban foglalt követelményeknek sem felel meg ?
  Hát persze, jó keresztény az isten adta....
  Arról nem is beszélve, hogy semmilyen a sajtó által feltett kérdésre nem mer, és nem tud önállóan válaszolni...
  Akkor most mi van az oktatás területén Móváron ?”
 • 8. jobbám 2013. július 02. 11:56
  „John_Doe!

  Ha ismersz, akkor mondj nevet vagy keressétek fel a Polgármestert! Nem itt kell ám kiabálni!

  Aki meg nem fogadta el az ajánlatot, annak nem hiszem, hogy van joga most utólag bárkit is szidni! Amikor iskolákat szüntettek meg a másik kormány alatt, akkor nem kiabált senki! Te sem embertelen...vajon mitől lettél ily hirtelen ennyire szociálisan érzékeny?

  Arról miért nem beszéltek, hogy mennyi adóssága szűnt meg a városnak, no meg arról sem esik szó, hogy 2016-ig másfélszer több lesz a pedagógusok fizetése...:)))

  akkor is jobb ám most, ha tetszik, ha nem :)

  üdv, jobbám”
 • 7. John_Doe 2013. július 02. 09:38
  „Szemenszedett hazugság! Személyesen ismerek elbocsájtott tanárt, aki jelenleg munkanélküli és reméli, hogy a nyár végéig hátha kap új állást Mosonmagyaróváron! De mit is várunk? <moderálva>”
 • 6. kocsoggorog 2013. július 02. 08:34
  „embertelen, Te nem a hozzászólásokból ítélsz, hanem, hogy politikailag mi neked az előnyös. Kovács Tamás, amikor feltette ezt a kérdést természetesen nem tudott konkrét nevet mondani egyet sem, akit elküldtek volna. A hozzászólók sem tudnak konkrét nevet mondani. Sőt Szakács úr elismeri, hogy neki is ajánlottak állást...”
 • 5. embertelen 2013. július 01. 20:15
  „A hozzászólásokból ítélve dr. Nagy István nem ura a helyzetnek, vagy alulinformált, vagy nem mond igazat!”
 • 4. Szakács_Ferenc 2013. július 01. 18:39
  „"képesítés hiányában szűnt meg három dolgozó munkaviszonya, mert nem vállalták a szükséges szakképzettség megszerzését."

  Hm. Akkor röviden a történet rám vonatkozó része: június 21-ig abban a tudatban voltam, hogy a (többszöri alkalommal meghosszabbított) határozott idejű kinevezésem lejártával nem kerül sor annak ismételt meghosszabbítására, így lelkiekben felkészültem a váltásra, a pedagógus pálya elhagyására. Amikor az utolsó pillanatban lehetőséget kaptam, már nem tudtam örömmel elfogadni az ajánlatot.
  A Tisztelt Polgármester Úr fent idézett, szakképzettségre vonatkozó megjegyzésére válaszul: https://docs.google.com/file/d/0B-9-QDFancYsZExXVzB3aUZTdWc/edit?usp=sharing”
 • 3. szimre50803 2013. július 01. 17:33
  „Nagy István nem tud róla, mint sok mindenről ami Mosonmagyaróváron történik!”
 • 2. Tmoha 2013. július 01. 16:59
  „Remélem azok a pedagógusok is olvassák e hírt, akiket behívott a tankerület vezetője és tudomásukra hozta, hogy június vége után nem számítanak a munkájukra. Talán szeptember 1-től, de akkor majd szólnak....addig éljenek meg, ahogy tudnak.”
 • 1. kocsoggorog 2013. július 01. 15:46
  „Én címnek nem azt adtam volna, ami nem történt, hanem ami történt.
  Az állam Mosonmagyaróvár város adósságágnak 60%-át, majd 2 milliárd forintot átvállalt.
  Ez történelmi lépés!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szent László emléke előtt tisztelegtek Mosonmagyaróváron

Tovább olvasom