Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 23°C Még több cikk.

Nem sérül az önkormányzatok hatásköre

Másodszor írt ki mára eredménnyel járó pályázatot Dunakiliti, Feketeerdő és Dunasziget a közösen tervezett hivatal vezetői állására. Dr. Papp László jelenlegi dunaszigeti jegyző szeptembertől veszi át a három települést összefogó körjegyzőség irányítását.
Nyár eleje helyett végül szeptember elsejétől alakít közös hivatalt Dunakiliti, Dunasziget és Feketeerdő. A körjegyzőség létrehozásáról még májusban döntött a három település vezetése. Akkori terveik szerint július elsejétől megszűnt volna a Dunakiliti–Feketeerdő körjegyzőség, illetve a dunaszigeti polgármesteri hivatal és egy új körjegyzőség jött volna létre.

Június végén nem járt eredménnyel az elsőként kiírt álláspályázat a körjegyzői és az aljegyzői funkcióra. A körjegyzői pályázatot újból meghirdették, a jelentkezőket július 20-ig várták ugyanazokkal a feltételekkel.

– A másodszor meghirdetett álláspályázatra heten jelentkeztek a megyéből és az ország többi részéből. Polgármester kollégáimmal átnéztük az anyagaikat és ezek közül két személyt hívtunk az együttes testületi ülésre. A három település képviselő-testülete meghallgatta a két jelöltet, külön-külön is megvitattuk a kérdést. Minősített többséggel fogadtuk el dr. Papp László pályázatát, aki jelenleg még Dunasziget jegyzője, s a tervek szerint szeptembertől átveszi az új körjegyzőség irányítását. A három település közös hivatalának már hivatalosan is elfogadták az alapító okiratát – tudtuk meg Szokoli Sándor dunakiliti polgármestertől.

A három testület megegyezett arról, hogy a körjegyzőség székhelye Dunakiliti lesz. A tárgyalások még folynak arról, hogy az új körjegyző mennyi időt töltsön majd Dunaszigeten és Feketeerdőn. A szeptember elsejétől esedékes változás a dunakiliti faluvezető szerint egyelőre csak a körjegyző személyében hoz újat. A hivatalok munkatársainak száma az év végéig nem változik.

– Nem sérül egyik önkormányzat hatásköre sem. Ugyanúgy saját költségvetéssel fogunk rendelkezni, mint a korábbiakban. Viszont közös lesz az adminisztráció, közösen finanszírozzuk a hivatalt. A körjegyzőséget egyelőre lakosságarányosan tartjuk fenn, de a későbbiekben ez akár feladatarányosan is történhet – fejtette ki Szokoli Sándor, aki úgy véli, a most felálló körjegyzőség jó alapja lesz a január elsejétől „startoló" új önkormányzati hivatalnak. Szerinte még nyitott kérdés, hogy milyen feladatok maradnak meg helyben és melyek kerülnek át a járási hivatalhoz. A településeknek azt is vizsgálniuk kell, melyek azok a párhuzamosságok, melyeket meg lehet szüntetni a gazdaságosság és hatékonyság érdekében. Szokoli még hozzáfűzte: az új körjegyző feladata lesz, hogy javaslatot tegyen az aljegyző személyére. Őt a testületeknek kell elfogadniuk.

Olvasóink írták

 • 3. wizard72 2012. augusztus 28. 08:06
  „Hát igen, a becsületes munka ebben a közegben nem jó ajánló levél. Dunaszigettel kár volt társulni,különösen,hogy a kilitiek háta mögött, a közös iskola ellenére, katolikus iskolát gründoltak harminc gyerekkel.Most mindkét iskola , tanulóhiány miatt életképtelen.”
 • 2. Reality 2012. augusztus 27. 21:50
  „Tudjátok, hogy mi volt a baj a korábbi körjegyző hölggyel?
  Sajnos nagyon nagy baj volt vele. El sem tudjátok képzelni.
  Becsületesen végezte a munkáját és még értett is hozzá. Ez volt a fő negatívuma. Mai világban becsületesnek lenni? Ki látott már ilyet?
  Na, ezt a rossz tulajdonságát - mármint, hogy a szakmáját értette és emellett még becsületes is volt - a polgármester elvtárs úr nagyon nem díjazta.
  Hosszú kitartó aknamunka után a körjegyző asszony feladta.”
 • 1. Avanti-s 2012. augusztus 27. 21:27
  „Szokoli elvtársnak csak az volt a fontos, hogy a korábbi körjegyzőt kicsinálja. Dunakiliti érdeke csak másodlagos volt a számára. Büszke lehet arra, hogy egy nővel el tudott bánni. (Többedmagával.)
  Szokoli elvtárs remélem ismeri a régi mondást. "A fák nem szoktak az égig nőni."”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

IV. Szigetközi fotópiknik - kiállítás az erdőben

Darnózselin immár negyedszer került sor a fotópiknikre, amely mára nemzetközivé nőtte ki magát. Tovább olvasom