Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Nem sajnálják a pénzt a kultúrára

A közösségerősítő rendezvények szervezését jellemzően minden községben fontosnak tartják.

A Hegyeshalomban élők minden évben számos kulturális rendezvényen vehetnek részt. Szőke László, a község polgármestere elmondta, a falunapon kívül többek közt egészségnap, főzőverseny, horgászverseny vagy a közeledő húsvéti tojáskeresés várja minden évben az érdeklődőket.
 
„Idén hat és fél millió forintot tudunk a kulturális rendezvények szervezésére, valamint a sport- és civil szervezetek támogatására fordítani. Ez az összeg az előző évekhez képest közel egymillió forinttal több" – közölte a településvezető.

Ami a kulturális rendezvényeket illeti, Lipót is nagyobb összeggel gazdálkodhat a tavalyihoz képest. „Lipót költségvetésének befolyásoló tényezői az idegenforgalmi bevételek. Ilyen téren azonban nincs okunk panaszra, hiszen ezek évről évre növekednek" – tájékoztatott Tóth József Péter, Lipót polgármestere. „Hét civil szervezetünk van, mindet támogatjuk legalább annyival, ami a működésükhöz szükséges" – folytatta. Februári farsangi programjuk idén is jól sikerült. Hagyományos rendezvényeik közül az egyik legjelentősebb a Lipóti Kenyér- és Halfesztivál, melyet idén harmadik alkalommal rendeznek meg.

Mecséren a Ladikos Fesztivál kiemelt program, mely minden évben egyre több érdeklődőt vonz. Fotó: Kisalföld-archívum
Mecséren a Ladikos Fesztivál kiemelt program, mely minden évben egyre több érdeklődőt vonz. Fotó: Kisalföld-archívum

„Darnózselin körülbelül egymillió forint gyűlik össze a kultúra támogatására, mely az elmúlt évekéhez hasonló összeg" – tudtuk meg Fazekas Zoltántól, Darnózseli polgármesterétől. „Ez nem önkormányzati pénz, hanem különböző forrásokból, például magánszemélyek vagy alapítványok hozzájárulásából gyűlik össze" – tette hozzá. Számos hagyományos esemény van a községben minden évben, például a locsolóbál, a Tűzoltó Családi Nap vagy a Péter Pál-napi Nemzetközi Néptánc- és Népzenei Fesztivál.

Újrónafőn félmillió forint jut a kulturális programokra. „Nálunk nincs túl sok program. Legnagyobb rendezvényünk a falunap, ezenkívül civil szervezetek rendeznek kisebb rendezvényeket. Az előző évekhez hasonlóan ötszázezer forintot szánunk a kultúrára. Ha törik, ha szakad, ennyit ki szoktunk gazdálkodni" – mondta Kertész Attila polgármester.

Mecséren közművelődési tevékenységekre, rendezvényekre és sporttevékenységek támogatására 2,1 millió forintja van idén az önkormányzatnak. Csaplár Zoltán polgármester elmondta, évre előre kialakított rendezvényterv alapján dolgoznak. „Próbáljuk úgy megoldani, hogy mindenhova jusson. Fontos a megfelelő színvonal, illetve hogy minden korosztály megtalálja a számára megfelelő programot. A lakók igényeit tartjuk szem előtt" – tette hozzá. Mecséren a Ladikos Fesztivál kiemelt program, mely minden évben egyre több érdeklődőt vonz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hitel hatvan százaléka az államé

Az eredetileg tervezett negyven helyett a város adósságának hatvan százalékát vállalja át az állam. … Tovább olvasom