Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Nem megölni, csak legyőzni akarta

Nem tudta feldolgozni, hogy korábbi élettársa elhagyta. Így már másodszor állt bíróság elé egy mosonmagyaróvári férfi. Ezúttal egyebek mellett aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés, könnyű testi sértés, zaklatás, nagyobb kárt okozó rongálás és garázdaság miatt ült a vádlottak padján dr. Németh Csaba tanácsa előtt.
A vád szerint a férfi és korábbi élettársa közt a kapcsolat megromlott, emiatt 2009-ben szakítottak. Ezt a vádlott nem tudta feldolgozni, több bűncselekményt is elkövetett a nő sérelmére, amiért el is ítélték. Az akkor kapott büntetéséből tavaly szabadult. A nő eközben élettársi kapcsolatba lépett egy német férfival. A vádlott ez év áprilisában futott össze a nővel az egyik mosonmagyaróvári bevásárlóközpontban.

Ekkor a férfi életveszélyesen megfenyegette korábbi párját, mondván: nem lehet másé, csak az övé. Ezt követően szinte folyamatosan zaklatta. Bemászott házuk udvarára, telefonon hívogatta. Előfordult, hogy egy napon százszor hívta a nő telefonját. Az egyik júliusi este aztán magához vett egy viperát, zsebkést, kerékpárra ült és kitekert a házhoz. Meglátta a német rendszámú Audit a nő házának udvarán, ekkor elhatározta, hogy bántalmazni fogja a német férfit. Elbújt a tuják közé, várta a kellő pillanatot. Az udvaron aztán viperával fejen ütötte, amitől elesett, majd tovább ütlegelte. A nőre is rátámadt, betörte a bejárati ajtót, megütötte korábbi élettársát, majd a hajánál fogva ráncigálta. Ezt követően a viperával az Audi összes üvegét kitörte, gumiabroncsait kiszúrta. A bántalmazás során a német férfi súlyos, míg a nő könnyű sérüléseket szenvedett.

A vádirat szerint a férfi azért bántalmazta a sértettet, mert nem tudta elviselni, hogy a nő elhagyta és mást választott. A szerelemféltésen túlment a tette, az volt a célja, hogy ellehetetlenítse a nő életét. Egy korábbi elmeorvosi szakvélemény szerint a vádlott személyiségzavarban szenved, ám ez nem teszi képtelenné arra, hogy tettei következményeivel tisztában legyen. Mindezek alapján aljas indokból elkövetett súlyos testi sértéssel, zaklatással, nagyobb kárt okozó rongálással és egyéb bűncselekményekkel vádolta az ügyészség a férfit.

A vádlott a tárgyaláson büntetőjogilag elismerte felelősségét, ám mint mondta: egyéb értelemben nem. Állítása szerint tavaly, miután szabadult előző szabadságvesztéséből, elhatározta, hogy normális életet fog élni. Sikerült visszailleszkednie, munkát is talált. Mint mondta, abban hibázott, hogy Mosonmagyaróváron kezdett új életet. Ezért fordulhatott elő, hogy összefutott volt élettársával. Ráadásul meglátta, hogy a nő másik férfival van, ettől – ahogy fogalmazott – elborult az agya, felborult az addigi élete, csak a nő járt az eszében. Eldöntötte, hogy megtámadja a német férfit. Ahogy fogalmazott: a vérét akarta. Ezután a vádlott minden részletre kiterjedően mesélte el a támadást. Állítása szerint nem akarta megölni a férfit, csak legyőzni. A vádlott korábbi élettársa sírva beszélt a bíróság előtt arról, miként lehetetlenítette el életét a férfi az elmúlt években folyamatos zaklatásával, valamint beszélt a támadás borzalmairól is.

A bíró végül elnapolta a tárgyalást és újabb elmeorvosi szakértőt rendelt ki a vádlott beszámíthatóságának megállapítása érdekében.

Olvasóink írták

 • 5. bulldog 2012. november 27. 13:08
  „igen ,megnyomorító verésre van szüksége az ilyennek,előbb-utóbb emberére akad,de ha van igazság ,akkor talán keményen elítélik.”
 • 4. Lone_wolf.. 2012. november 23. 08:56
  „Megnyomorító verésre van szüksége az ilyeneknek, hogy soha ne felejthesse el.”
 • 3. bulldog 2012. november 21. 21:41
  „Aki viperával előre kitervelt szándékkal emberekre támad,az nem csak ilyesztgetni,hanem embert akar ölni.Remélem a leges-legkeményebb börtön büntetést kapja az ilyen,mert ez nem ember!!Börtönben a helye!!”
 • 2. Griffin 2012. november 21. 11:58
  „mostanában ez a divat: az ügyvédek elmeorvossal védekeznek, így gyakorlatilag mindent meg lehet úszni
  ez a "félkegyelműek országa", bátran kijelenthetjük”
 • 1. Rbar 2012. november 21. 10:30
  „Ki volt ez a félkegyelmű???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset Halászi határában, hárman sérültek meg - fotók

Hárman sérültek meg könnyebben abban a balesetben, ami kedden reggel történt Halászi határában.
Tovább olvasom