Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Nem lesz műterem a Vár közben

Mosonmagyaróvár - Nem járult hozzá a képviselő-testület a Vár közben lévő ingatlan övezeti átsorolásához, hogy egy művész műtermet építsen ott fel.

A területet parkosítják és megnyitják a köz számára.

A szabályozási terv módosítása kapcsán a Vár köz és a Malom-ági Lajta között fekvő, mintegy 240 négyzetméteres önkormányzati terület sorsáról is tárgyalt a képviselő-testület legutóbbi ülésén. Az ingatlan övezeti besorolása szerint zöldterület, annak ellenére, hogy épület áll rajta. Ez a földszintes, lapos tetős tároló leromlott állapotú, a Vár köz felőli tömör téglakerítés szintén hiányos. Egy időben még hajléktalanok is lakták, hasznosítása megoldatlan.

Épp emiatt a képviselő-testület már 2007-ben olyan településfejlesztési döntést hozott, hogy az ingatlan kerüljön vissza zöldterületből más zónába, hogy a szomszédos telekkel összevonható legyen.

Az akkori véleményezési eljárás során azonban ezt mind a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal, mind az állami főépítész ellenezte. Emiatt a kérelmet a város ingatlanfejlesztő cége visszavonta. Most azonban az ingatlant egy építész-képzőművész akarja megvásárolni. Számára ideális helyszín lenne a vár mellett, folyóparton fekvő kis telek, ahol a műtermét berendezhetné. Ehhez vázlattervet is készített, miszerint a meglévő épületet felújítaná, bővítené. Emellett kerti tároló és fedett gépkocsibeálló is épülne.

A képviselő-testület végül nem járult hozzá az övezeti átsoroláshoz, mondván, a leromlott épületet lebontják, a terület parkosítják és a közforgalom számára nyitottá teszik.

Olvasóink írták

  • 1. Griffin 2009. szeptember 29. 17:42
    „Kell a hely vizelni a Goából hazafelé tartó kulturált ifjúságnak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legnagyobb vesztes lehet a Karolina

Mosonmagyaróvár - A megváltozott finanszírozás mellett legalább tízszázalékos bevételcsökkenéssel… Tovább olvasom