Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Nem lesz külön bizottsága Magyaróvárnak

A képviselők többsége noha egyetértett a magyaróvári belváros problémáinak felvetésével, a városrész érdekeit szolgáló önkormányzati bizottság létrehozását nem szavazták meg.

Többek szerint egy városrészi civil egyesület többet tehetne Magyaróvárért.

A mosoni mintájára egy magyaróvári bizottság létrehozásáról tárgyalt a mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete csütörtöki ülésén. A javaslat előterjesztője, Szentkuti Károly már a februári ülésen sürgősséggel szerette volna a testület elé vinni az ügyet, ám akkor nem került napirendre.

A képviselő szerint azért szükséges a bizottság megalakítása, mivel Magyaróvár történelmi belvárosának fejlődése megtorpant. Az elmúlt évek során itt a fejlesztés háttérbe szorult, korábban önmagától pörgött, így nem foglalkozott senki a hanyatlásával. Ezt nem oldhatja meg civil szervezet, ehhez a legmagasabb szintű összehangoló tevékenység kell.

Előterjesztése szerint e magyaróvári bizottság a problémák feltárását, a megoldási lehetőségek koordinálását, jó értelmű lobbizást adhatna e városrész fejlődésének. Végül az igazgatási és ügyrendi bizottság 1 igen szavazattal, 3 tartózkodás mellett nem támogatta a javaslatot.

Muráncsik László (Nemzeti Fórum) szerint egy városrészi civil szervezet hatékonyabban tudna tenni a belváros érdekében, mint az önkormányzati bizottság. Dr. Árvay István (Fidesz) a magyaróvári belváros problémáiról a felvetést jogosnak tartja, ám a megoldási javaslatot nem tudja elfogadni. A fejlesztés összvárosi feladat, mint ahogy a mosoni rehabilitáció vagy a Futura-beruházás sem a mosoni bizottság érdeme.

Németh Sándor (független) elmondta: a belváros problémája valós, ám ennek megoldása nem lehet egy bizottság létrehozása. Nyitrai József (Labe) szerint a városközpontban sem történt semmi fejlesztés az elmúlt évtizedekben, ráadásul még a sportcsarnok tervét is leszavazták az előző ülésen.

Szabó Miklós polgármester emlékeztetett a városközpontban önkormányzati segítséggel felújított csaknem 2 ezer lakásra és körforgalom megépítésére. Kiemelte: a magyaróvári belváros problémája valós, ám nem új keletű. Az előző ciklusban Szentkuti Károly alpolgármesterként már tehetett volna ennek érdekében. Szabó Miklós szerint Mosonmagyaróvárban és nem városrészekben kell gondolkodni. Faddi Horváth Pál (Fidesz) elmondta: Moson behozta a lemaradását.

Amennyiben idén megindulnak a tervezett fejlesztések a városrészben, úgy a későbbiekben már nem lesz szükség a mosoni bizottság működésére. A testület végül hét támogatás, tizenegy ellenszavazat és három tartózkodás mellett elvetette a magyaróvári bizottság létrehozását.

Olvasóink írták

 • 16. Apa... 2010. március 25. 15:53
  „Elkanyarodtunk a témától...
  Szóval, legyen Magyaróvári bizottság, aztán jövőre Majoroki, majd Ipartelepi bizottság, két év múlva megalakulhatna a Mofém telepi bizottság, majd a Rudolf-liget és környékének bizottsága, a Civilek a Bágerért Bizottság, és még sokan mások...
  Szerintem hülyeség az egész.”
 • 15. nonnobis 2010. március 23. 21:49
  „14-es! 40 évesen 139-es IQ-val kérlek engedd meg, hogy tudjam ki mikor akar(t) megtéveszteni. Az elmúlt húsz év vakítás volt rendesen. Vörös is meg narancs is. Nem születtem JOBBIKosnak, voltam fideszes szavazó is. De hányok attól, ami ebben az országban megy. Hülyének akarjátok nézni az embereket? Nokiás dobozokban osztogatjátok a pénzeket egymásnak, miközben húzogatjátok az emberek ővjeit? Igen ti is fideszes embertársam, mert az önkormányzatok ugye fideszes kezekben van, és ott is ezek a mocsok dolgok mennek, ne áltasd narancsos barátom magadat.
  Vedd a fáradságot és menj el egy JOBBIKos választási fórumra (ne félj nem állnak SS katonák a kapuban, barátságos mondhatnám családi a hangulat, de mivel több százan-ezren vannak, ez nem állja meg a helyét.
  Ott meghallgathatod a JOBBIK programját és eldöntheted miért akarod ill. nem akarod támogatni. Bár szerintem nincs olyan MAGYAR EMBER aki meghallgatva ne támogatná.
  Utólagos engedelmével az írónak, egy másik fórumról kiragadott mondatokat ide bemásoltam, mert én sem tudok JOBBIKat.
  "Vona Gábor ?--kiforrott egyéniség, aki nevén nevezi a dolgokat. Tisztán lát és nagyon tájékozódott.
  Nem köntörfalaz, nem mismásol, tisztán érthetően mondta el a Jobbik programjának megvalósításának szükséges lépéseket.
  Ha valaki vette a fáradságot, és eddig nem volt tisztában a Jobbik elkötelezettségével, most személyesen meggyőződhetett róla.
  Igazi romlatlan egyéniség, aki kivezetné a Magyar népet ebből a káoszból.
  Kifejtette véleményét az őt mocskoló, sértegető sajtóval szemben.
  Egyértelmű volt, hogy ezek az aljasságok előjönnek ahogy a jobbik népszerűsége növekszik.
  Osztom véleményét, hogy nem veszi komolyan ezeket az írásokat, mert ez csak a Jobbik és személye lejáratására irányul.
  Többen voltak olyanok akik először szembesültek, a magyar (komcsi-zsidó-fityesz) viszonyok és az eu-bűnbandák összefonódásáról.
  Érdekes volt hallani, ez emberek megdöbbenését a napi tények ismertetése után.

  Ha szabadon, keresztény hazában szeretnél élni!---szavazz a Jobbikra."”
 • 14. mlac 2010. március 23. 20:55
  „13-as!
  Te nagyon meg vagy tévesztve, de ,majd rájössz, hogy a bab nem hús!
  Ami meg összetartozik az pont a Jobbik és a szegfű, meg a főszponzorotok !
  Tudod, az akinek kék fehér zászlaja van egy bizonyos csillaggal a közepén!
  Ezt rajtatok kívűl mindenki belátja!
  Tudod a jobbiknak nagyobb a füstje, mint a lángja, tele van nagyszájú lázítóval, akik majd ha baj van rátok kennek mindent és ti lesztek megszégyenítve!
  Amikor elindult a jobbik még szimpatizáltam velük, de aztán hamar kiderült, hogy hazugság az utolsó szóig mindaz amit Vonáék mondank, nem több az lázításnál!
  Persze felvetnek komoly témákat de nem mondanak rá megoldást!
  Ő szerintük a megoldás eltörölni, eltaposni, kiírtani stb....
  Ez lenne a harmadik út?
  Lehet, csak ez nem vezet máshová, mint az anarchia felé, abból meg köszönjük nem kér az ország!
  Nem vagyok Fideszes, félreértés ne essék!
  Szeretnék jobb pártra szavazni, mint a Fidesz, de jelen pillanatban nem látok ilyet magyarországon!
  Előbb szavaznék a Munkáspártra, mint a Jobbikra!
  Részemről a téma lezárva és jó lenne, ha a szélsőséges megnyilvánulásokat ezentúl kimoderálnák, mert azoknak nem itt, hanem max a Kuruc.info -n van a helyük!
  Legyen mindannyiunknak szebb jövője, akárhogy is alakul, de szélsőségek nélkül!”
 • 13. nonnobis 2010. március 23. 17:48
  „Velünk bizony! De nélkületek narancs és szegfű!”
 • 12. mlac 2010. március 23. 10:05
  „Szebb jövőt?!
  Veletek?
  Ne csodálkozzatok akkor, amikor majd a jobbik és az Mszp egy koalíciót fog alkotni, mert nagyon úgy néz ki, hogy innen fúj a szél!
  Majd akkor legyen nagy az ilyen megtévesztett embertelenek szája, mint most!”
 • 11. nonnobis 2010. március 23. 04:49
  „10. Igazad van! Mint országosan, mint a városban 20 évük volt bizonyítani, de nem tettek azon kívül semmit, minthogy egymás kezére játszották az értékes területeket, ingatlanokat.De ennek vége, itt az új erő, s többé nem fogjuk szemlesütve tűrni, hogy kirabolják az országunkat. S akinek ez nem tetszik, attól megkérdezném, vajon miért nem?! Szebb jövőt!”
 • 10. embertelen 2010. március 22. 21:51
  „Mi van KoPi, fáj az igazság, valmint annak bemutatása, hogy a fidesz és holdudvara ugyanolyan tehetségtelen, mint az mszp? Itt az idő, hogy az emberek megtudják!”
 • 9. Gerely 2010. március 22. 18:14
  „Tényleg? Én eddig azt hittem hogy a Mosonmagyaróvár nevű városban élek, nem pedig Mosonban vagy Magyaróváron. Ez a bizottságosdi pedig valóban magában rejti az innen-onnan kapott pluszpénzek szerzésének lehetőségét.. Szerintem nem kéne különbontani a városrészek problémáit, azért van a városvezetés, hogy az egész város problémáin dolgozzon, nem pedig különféle bizottságokat kelljen létrehozni.”
 • 8. Rudolfi 2010. március 22. 17:15
  „15 éve hogy helytörténeti dolgokat gyüjtök régi képeslapokat.Számomra szomorú hogy nem fogadták el a Magyaróvári bizotság fellálitását.De nem tartom jónak azt hogy civil szervezetek tudnának hatékonyan müködni szerintem csak önkormányzattal együttesen oldható meg a problémák.Szerintem egy városban élünk egy lenne az érdekünk minjájunknak a közös program a közös összhang ha ez nincs meg ennélkül mindig a város rész egy egy része szépülni fog másik része pediglen sötétségbe borul.Jó lenne ha nem ugy müködne az egész városunkról adott kép hogy mint rég Moson és Magyaróvár külön volt és egyik rész elmaradna a másiktól.Csak összefogással lehet ezt megoldani tudjuk hogy mindkét oldalon Moson és Magyaróváron vannak váró problémák amik megoldásra várnak.Ezeket csak ugy lehet megvalósitani mint a Moson részröl mint Magyaróvár részről ha több figyelmet teszünk egymásra.És itt vannak a 17. 18.század müemléki épületek amik felujitásra várnak.Szerintem nyitott szemmel kelll járni és a közös munkákat az összefogást csak ténylegessen közössen lehet megoldani.Ezért jó lenne ha Magyaróvár és több figyelmet kapna mind a müemléki épületekre mind olyan programokra amely által a forgalom is megnő Magyaróváron.Magyaróvári régi nevén postapalota mostani nevén kis posta néven van ez már drasztikus állapotban van a vakolat málik a tetöröl a cserepek potyognak és életveszélyessé vált már.Ezt talán kevessebbé vették figyelembe azok akik távolabban élnek Magyaróvártól.Nem fogunk kétségbe esni Magyaróvár talpra fog állni jobban az épületeknek el fognak kezdödni a felujitásai remélem ha a fejlesztések megindulnak és az illetékesek több figyelmet szentelnek Magyaróvárra is.Én mindig azmondó vagyok egy igaló nehezebben tudja elvégezni a munkát ha nincs mellette a párja.És ha valamely illetékes aki ugy érzi hogy hozzá akar szólni irásomhoz az megteheti emailcimemre:pollakrudolf@citromail.hu Ide várom a válaszokat vagy esetleg kérdéseket köszönettel Pollák Rudolf”
 • 7. KoPi 2010. március 22. 15:37
  „embertelen:
  Tőled, legyen az bármilyen topic, mindig csak kritikát, méghozzá elítélő kritikát lehet olvasni. Ugyanakkor süt a beírásaidból a Jobbik kampányának a stílusa. Pancsernak igaza van, hogy Szentkutit a kampány vezéreli, de sajnos téged is ugyanaz motivál, csak a másik szélsőség oldaláról.”
 • 6. vizsla 2010. március 22. 11:07
  „kedves pancser rávilágítottál a valós okra KAMPÁNY VAN! szentkutit csak ez motiválja.”
 • 5. pancser 2010. március 22. 10:42
  „Soha nem tartottam magamat sem magyaróvárinak, sem mosoninak, csak mosonmagyaróvárinak. Ez így is van jól. Lehet utcákban gondolkodni, de megosztani a várost értelemetlen és ostoba dolog lenne. Meg aztán Szentkúti úr nem akar a partvonalon kívül kerülni, javaslatának a mozgatója ez!”
 • 4. embertelen 2010. március 22. 10:34
  „Felháborító, amikor Muráncsik László, <moderálva> azt állítja, hogy egy civil szervezet hatékonyabb, mint egy önkormányzati bizottság. Ha így van, akkor a fideszes önkormányzat azonnal mondjon le, mert nincs rájuk szükség, a civilek majd mindent elintéznek. Szégyen, amikor pont a Mosoni Bizottság elnöke mondja, hogy nincs szükség a Mosoni Bizottságra. Azonnal le kellene mondania, nemcsak a bizottság vezetéséről, hanem a mosoni képviselőségről is. A képviselőket ugyanis körzetenként választják, hogy a körzetükben élő emberek érdekeit képviseljék. Faddi meg teljesen el van tévedve, amikor azt hiszi, hogy Mosonban minden rendben van, igaz a fidesztől már megszoktuk az öntömjénezést, pedig a mostani ciklusban semmit sem csináltak! A korábbiak például teljesen felújították a Fehér Ló épületét, a mostaniak pedig a kisebb vakolati hibákat sem tudták négy év alatt megjavítatni. Csak a duma van, de jön még az elszámoltatás. Szebb jövőt!”
 • 3. civac 2010. március 22. 10:19
  „eddig is foylamatosan magyaróvárra pumpálták a pénzt, no meg igaza van a polgármesternek, hogy szentkuti tehetett volna alpolgármesterként.
  a faddi meg honnan veszi, hogy Moson behozta a lemaradását?”
 • 2. sicc 2010. március 22. 08:00
  „Milyen lemaradást hozott be moson ? Én nem vettem észre !”
 • 1. Legate 2010. március 22. 07:35
  „Persze a bizottsági tagságokban való ,,részvétel,, külön díjazású lenne. Jó ha van pár szervezet, bizottság, testület, stb , így nem tűnik pofátlanul soknak az egy-egy helyről kapott tiszteletdíj. A városi megdumálásokon nem lehet okosat tenni a városért? Olyan nagy ez a város?
  A másik dolog; egy igen szavazat és 3 tartózkodás?? Sosem találnám ki hogy ki az az egy. :D A többi minek van ott?? Mi az hogy tartózkodik? Nem tudja? Nem érdekli? Nem mer ellen szavazni? Na így aztán lehet várost vezetni...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több rendőrjárőrt javasoltak

Mosonmagyaróvár - Intenzívebb gyalogos járőrözést, illetve a motorosok és biciklisek hatékonyabb… Tovább olvasom