Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 23°C Még több cikk.

Nem lehet építési terület

Zöldparkból építési övezetbe szerették volna átsoroltatni a tulajdonosok a Wittmann park szélén, a Béke utcában lévő ingatlanjukat.
A Béke utca Városmajor utcai kereszteződése előtt, az út mellett húzódik egy keskeny zöldsáv. Ez már majdnem a Wittmann park része, de csak néhány fa áll itt. A szabályozási terv szerint ez a terület zöldparki övezetbe sorolt. A tulajdonosi viszonyok meglehetősen zavarosak, két ingatlan önkormányzati, míg a beékelődő kettő terület magántulajdonban van. A terület tulajdonosa két éve kérelmezte az önkormányzatnál az övezeti átsorolást, mivel építkezni akart volna az ingatlanon. Akkor ezt a gazdasági bizottság nem támogatta.

A közelmúltban a másik ingatlan tulajdonosai nyújtottak be kérelmet a városházára, hogy szüntessék meg a zöldparki besorolást. Itt jelenleg egy még elfogadható állapotban lévő épület áll, évek óta nem tudják eladni. A tulajdonosok nyugdíjukból fedezik a fenntartási költségeket, építményadót. Ezért akarták az övezeti átsorolást, hiszen úgy könnyebben hasznosítható a terület.

Azonban sem az ingatlan elhelyezkedése, sem a mérete nem teszi lehetővé, hogy ott más övezetbe sorolt építési telket alakítsanak ki. Szerzett jogon az épület fennmaradhat, működhet, de továbbépítésre nincs lehetőség. Ezért az önkormányzat elvetette az átsorolási kérelmet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az óvári gazdászok nagy családjába kerültek

Összesen százhárom végzős gazdászhallgató tett esküt tegnap a mosonmagyaróvári egyetemi kar… Tovább olvasom