Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Nem jutott a támogatásból

A Belügyminisztériumnak a Széchenyi-terv lakáscélú támogatásokra fordítható keretéből nem jutott Dunaszigetnek. A kért 35 millió forintból négy költségalapú lakást szerettek volna építeni.
A sérfenyőszigeti egykori iskolaépületben négy önkormányzati lakást kíván kialakítani a helyi polgármesteri hivatal. A tetőszerkezet rossz állapota miatt a felújítás is esedékessé vált, ezért pályáztak a Belügyminisztérium által meghirdetett támogatásra. A sikertelenség okait a helyi polgármester sem tudja pontosan.
– A konzultációk során pályázatunkat hiba nélkül elfogadták – mondta Tóth István polgármester. – Pedig nálunk a fajlagos költségek négy lakás esetében 35 millió forintra rúgtak, a többi pályázat lakásonként 10–11 millióval számolt. Az egykori iskola héjszerkezetét is szerettük volna felújítani, s itt négy lakást kialakítani. Ezt fiatal házasok kaphatnák meg, hisz településünk érdeke, hogy a családokat itt tartsuk Dunaszigeten. A pályázaton önrészként a területen lévő telket ajánlottuk fel. Készpénzt sajnos nem tudtunk, s lehetséges, hogy ez volt kedvezőtlen elbírálásunk oka. Azonban türelmesek vagyunk: céljainkat szeretnénk megvalósítani, s jövőre újra pályázunk az iskolaépület rendbetételére – tudtuk meg a polgármestertől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A polgármesterek céget alapítottak

A helyi vadászati jog gyakorlásának megszerzésért megalakult a Felső–szigetközi Vadászati… Tovább olvasom