Kisalföld logö

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -9°C | 1°C Még több cikk.

Nem itt épülnek a gabonasilók

A közmeghallgatáson Stipkovits Pál polgármester beszámolt a képviselő-testület aznapi zárt üléséről.
Stipkovits Pál
A szerdai közmeghallgatáson Stipkovits Pál polgármester beszámolt a képviselő-testület aznapi zárt üléséről. Itt a városatyák határoztak a tervezett sportcsarnok megvalósításának mikéntjéről. A befektetőt kétfordulós közbeszerzési eljárással választják ki. A nyertes opciós jogot kap a sportcsarnok szomszédos területeinek hasznosítására is. A sportcsarnok szükségességével minden képviselő egyetértett, ám a konstrukciót illetően voltak ellenvélemények is.

Az önkormányzat költségvetéséről a polgármester elmondta: feszes gazdálkodás mellett ugyan, de a tervek szerint alakult. Augusztus vége és szeptember eleje volt a kritikus időszak, ám az adóbefizetések után ma már stabilizálódott a helyzet. Sőt, mintegy 200 millió forintot tartós letétbe tudtak helyezni. Az idei útépítések többségének számláit azonban ezután kell kifizetni. A jövő évre tervezett városfejlesztési célkitűzések miatt elképzelhető, hogy a város hitelállománya a következő évben megközelíti az egymilliárd forintot. Az ingatlanértékesítések kapcsán elhangzott: az újrónafői kastélyra a közelmúltban jelentkezett vevő az utolsó pillanatban visszalépett a vásárlástól. A polgármester hangsúlyozta: ennek ellenére nem akarnak mindenáron megválni ezektől az ingatlanoktól. Azt „családi ezüstként" kezelve megvárják a legkedvezőbb ajánlatot.

A hallgatóság soraiból kérdés fogalmazódott meg a Hunyadi-iskola rekonstrukciójáról. Stipkovits Pál elmondta: az iskola bővítésére 750 milliós központi támogatásra pályáztak, azonban nem nyertek. Így az önkormányzat a következő évben saját erőből újítja fel az épületet. A közelmúltban felállított Széchenyi-szobor kapcsán azt kifogásolták, hogy az alkotást a szocialisták képviselőjelöltje leplezte le.

Ez felveti, hogy az önkormányzat által jelentős összeggel támogatott szobor avatásán a kormányzó párt így kampányolt. A polgármester azt állította: a ünnepség nem városi rendezvény volt, Tóth Tiborné dr.-t pedig a városvédő egyesület kérte fel mint a legnagyobb egyéni adakozót. Szabó Miklós (MDF) elmondta: az avatás meghívóján a szervezők közt az önkormányzat is szerepelt. Mint adományozó nem ért egyet azzal, hogy az adakozók közül leplezi le valaki a szobrot. A képviselő szerint a jó ízlést sértette, hogy a szocialisták kampányrendezvényt csináltak az eseményből.

A lengyár környékének lakói fogalmazták meg aggodalmaikat a tervezett gabonasilókról. Stipkovits Pál elmondta: a vállalkozó mégsem építi meg a tornyokat, mivel nem vállalta a képviselő-testület által előírt kötelezettségeket. A silókat így valószínűleg Mosonszolnokra telepítik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határkaland hivatali útvesztőkben

A levéli Nagy Attila tavaly szeptemberben kezdett először aláírásgyűjtésbe a hegyeshalmi határátkelő előtt gyakorta kialakuló hosszú várakozásokra megoldást keresve. Legkézenfekvőbb és reális lehetőségként felmerült a kishatár megnyitása a személyautók előtt. Úgy tűnik, hiába nyújtottak be beticiót a belügyminisztériumhoz, válasz azóta sem érkezett. Tovább olvasom