Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Nem fizet Delhusa Gjonnak a hédervári testület

Hédervár - Kisalföld SMS: Tudomásom szerint a Ptk.-ban létezik egy paragrafus az elmaradt haszon rendezéséről. Szerintem ennek alapján Delhusa Gjon jogosan követeli az összeget Hédervártól. A szolgáltatást ugyanis e-mailen megrendelte a falu. Nem jogász
A hédervári képviselő-testület határozott: nem fizet Delhusa Gjonnak a falunapi zivatar miatt elmaradt fellépéséért. A polgármester és jogi képviselője kitart a vis maior helyzet mellett, s nem tartja valószínűnek, hogy per kerekedik az ügyből.

A testület kiállt polgármestere mellett Delhusa Gjon-ügyben – így összegezhetjük Hédervár és a zenész közötti vita újabb fejleményét. Amint arról korábban beszámoltunk, Delhusát a falunapi „fő műsorszámnak" hívták, ám a hirtelen jött zivatar beáztatta és életveszélyessé tette a hangtechnikát, így azt kérték a művésztől, el se induljon. Delhusa szerint azonban ez nem vis maior helyzet, fedett helyre is vihették volna a bulit, így kérte a jussát: a korábban megbeszélt 250 ezer forint alig feléről, 120 ezerről számlát is küldött. A Kisalföldnek kiemelte: nem a faluval, hanem a polgármesterrel akadt nézeteltérése, s lovagi címére hivatkozva még – kissé komikus módon – egy párbajt is kilátásba helyezett. Nos, úgy tűnik, most már hét képviselővel is meg kell küzdenie: a napokban összeült testület ugyanis úgy döntött, nem engedélyezi a településvezetőnek, hogy kifizesse Delhusának ezt az összeget.

„Rajtunk kívülálló okok miatt nem léphetett fel a zenész, így nem történt teljesítés: ezért határoztunk úgy, hogy nem fizetünk. Kitartunk amellett, hogy vis maior helyzet állt elő: ezt a jogi képviselőnk is megerősítette. Tehetetlenek voltunk, ráadásul igazolhatóan még indulás előtt szóltunk Delhusának, hogy ne jöjjön" – mondta Juhász József polgármester. Hozzátette: „nem tartja elképzelhetőnek", hogy a művész perre viszi az ügyet. „Én is indíthatnék ellene becsületsértési pert (tanúk előtt), olyan hangnemben beszélt velem" – mondta.

Olvasóink írták

 • 7. lHunter 2008. július 08. 17:39
  „Az előadás még időben le lett mondva!Ez az albán ripacs otthon követelőzzön!Jó lenne tudni,hogy a "jól" megérdemelt gázsijából mennyi adót füzet!”
 • 6. zenelady12 2008. július 08. 14:19
  „Becsület: Egyetértek...”
 • 5. Becsület 2008. július 08. 12:44
  „Nem kéne telefonon gázsit igérgetni elöször utána meg az ellenkezöjét csinálni.
  Hát persze hogy felháborodik Gjon.
  Na ennyit a polgármester szavahihetöségéröl.”
 • 4. ejnye-bejnye 2008. július 08. 08:49
  „Én úgy gondolom/de ez csak az én véleményem/,hogy Dzsoninknak jár a fele gázsi, mert abban igaza van, hogy fedett helyen is rendezhették volna, illetve gondolhattak volna előre az időjárási viszontagságokra. Ő arra az időpontra másik fellépést is bevállalhatott volna. Más kérdés, hogyha én az ő helyében lennék, lovagiasan lemondanék arról a 120 ezerről, illetve eleve nem nyitottam volna vitát, mivel erre a fricskára sokan sokáig emlékezni fognak és egyszer eljön az az idő /ha ugyan már nem jött el/ amikor Dzoninkat válogatják és nem ő válogat a felkérések között. Merthogy Hédervárra soha a büdös életben nem hívják, az is biztos, és ha az ő helyében lennék, a hírnevem sokkal többet érne, mint 120 ezer Ft.”
 • 3. lHunter 2008. július 08. 07:36
  „Resszkessen a polgármester!Jön ez a többszörös lovag aztán majd jól lekardozza!XD! Úgy igazán Magyar módra!Csak azt nem tudom ez az albán honnan tudja mi az a magyar módra?”
 • 2. orgona 2008. július 08. 07:24
  „Nem ertem! Ha valamit nemtudok teljesiteni akkor mi jogon követelözhetnek?ezt meglehetett volna emberseges modon beszelni,elintezni de ugylatcik Goninak a semmiert is kena a penz,mintha nem lenne eleg a zsebebe! Amugy imadom a hangjat!”
 • 1. Prestige 2008. július 08. 07:14
  „Ilyen jó az árfolyama a "Nika se perimeno"-nak ?
  És már 25-30 éve.....hihetetlen....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bontási anyagokból épül a napház

Mosonmagyaróvár - Hazánkban egyedülálló technológiával, várhatóan még nyáron elkészül annak az… Tovább olvasom