Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Nem épülhet több lakás

Mosonmagyaróvár - Az egykori Mofém-sportpálya helyén a jelenleg érvényes szabályozás nyolc építési telket jelöl. Telkenként legfeljebb hat lakás építhető harmincszázalékos beépítés mellett.
További előírás, hogy az összes gépkocsitárolót a földszinten kell kialakítani, külön garázs nem építhető. A beruházó évek óta pereskedik a Mofém Zrt.-vel, mivel az egyik, a szabályozás szerint közlekedési területet a társaság nem hajlandó erre a célra az önkormányzatnak átadni. Emiatt viszont két teleknek nincs közterület-kapcsolata, így építési engedély sem adható ki azokra.

A beruházó azt kérte az önkormányzattól, hogy a telkeket más formában alakítsák ki úgy, hogy azok a meglévő közterületekről legyenek elérhetők. Az elképzelései szerint négy új kialakítású telekre egyenként tizenkét lakást építenének, míg a jelenlegi szabályozás által is beépíthető két telken hat-hat lakás készülne. Így összesen a jelenlegi szabályozás szerinti 48 helyett 60 lakást építene a pályára.

A városfejlesztési bizottság egyhangú javaslatára a testület elvetette ezt a módosítást, így továbbra is 48 lakás építését engedélyezik a sportpályán.

Olvasóink írták

 • 3. pan.cser 2008. július 23. 12:16
  „Az eddigi hozzászólásokat illetően igazuk van. Azért az nem egészen úgy van, hogy akármire van kereslet az megépíthető, mint ahogy most a városban látszik. Amikor ránézek a Mofém gyár melletti modern"barakklakások"-ra elszörnyedek. Miért kell a tatabányai bányásztelephez hasonlókat építeni? Szörnyűek azok a házak, van ilyen a rádióállomás közelében is. Mit csinál a főépítész, hogyan lehetett ilyesmit engedélyezni? Ilyenek lesznek a sportpálya helyén? Ha nem vigyáz a városi vezetés lesz itt még " Mária Valéria" telep is, mert lesz akinek csak ilyen igénye van, viszont a beruházót nem érdekli más csak a pénz. Nem szabadna egyes emberek nulla igényei szerint építkezni!”
 • 2. Hmm!! 2008. július 23. 10:56
  „A szőrnyű modern barakházak /út nélkül/.A kereskedelmi övezetbe épült magtárszerű fa szerkezetü ház./engedélyezve/aA Mofém pálya megvétele és annak maximális beépítési elképzelése,mind ugyanazon vállalkozó. A pályát több mint egy éve megvették,hiszen már a Szuperinfóban tavaly hirdették az oda épülő lakások eladását./Ezek szerint engedély sem volt?/Aztán rájöttek hogy teljesen beépítik,a Mofém meg adja hozzá az ő általa épített útat.Én már azt hittem ezt is elérik.Jellemző volt eddig, hogy egy városkoncepciót,városrendezési tervet egy vállalkozói érdek pillanatok alatt megváltoztatott./Fenti példa a kresk.övezet/VAJON MIÉRT??Az új városkoncepció is ezért dől majd hamvába?Vagy megállj lesz.A városban túlkinálat van lakásból nem lehetne átgodoltabban,esetleg a város és a lakosság érdekeit is figyelembe venni.”
 • 1. Anton 2008. július 23. 09:38
  „Gratulálok!!!
  Egyáltalán minek oda 48 lakás???! Elég lenne az egészre csak 6-8 lakás sorházi jeleggel, VAgy egyáltalán egysem kellene!!! nnem marad a városban egy négyzetméternyi zöldterületsem!
  Ahogy at ADASTE KFT (Szeredi ) A MÜVELŐDÉSIHÁZ MŐGÉ IS LAKÁSOKAT ÉPÍTHET!!! Ugylátszik a városközponzban sem kell már a zöld!!!
  Felháborító amit a város vezetés megenged!! Miért nem lehett oda egy sétáló parkot kialakítani????!

  ÍGY TOVÁBB A TŐKÉLETES BETON DZSUNGELÉRT!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Petíció a pozsonyi buszért

Rajka - A Rajkán élő szlovákok petíciót írtak az ottani közlekedési hatóságnak, hogy javítson a… Tovább olvasom