Kisalföld logö

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 12°C Még több cikk.

Nem bír a sok vízzel a szennyvízrendszer több szigetközi településen

A Pannon-Víz Zrt. adatai szerint az elmúlt 24 órában az Alsó-Szigetközben lévő településeken többszörös túlterhelés alá került a szennyvízelvezető-rendszer.


Ennek oka, hogy egyes ingatlantulajdonosok a pincéjükben, garázsukban, kertjükben lévő belvizet és talajvizet a hálózatba szivattyúzzák, amivel fokozott közveszélyt okoznak.

Az elmúlt időszakban leesett nagy csapadékmennyiség hatására árhullám vonul végig a Kisalföld folyóin. Mivel a talaj telítődött vízzel, a mélyebben
fekvő területeken fokozottabban jelentkezik belvíz és talajvíz.

Az Alsó-Szigetköz településein - Győrújfalu, Győrladamér, Győrzámoly,
Dunaszeg, Dunaszentpál, Mecsér, Vámosszabadi, Kisbajcs, Nagybajcs, Vének-működő szennyvízcsatorna hálózatok túlterheltek.

A Pannon-Víz Zrt. munkatársai több olyan ingatlantulajdonosról tudnak, akik a szennyvízelvezető csatornába szivattyúzzák az ingatlanuknál lévő bel- és talajvizet.

A szennyvízelvezető rendszer nem tud megbirkózni a túlterheltséggel (hiszen nem a belvíz és talajvíz elvezetésére létesült), a szennyvízcsatorna-vezetékek túlnyomás alá kerülnek és az alacsonyabban fekvő területekre visszaáramló szennyvízzel keveredett talajvíz és belvíz elérheti az utak pályaszintjét, az alaksorokban, pincékben lévő szennyvízlevezető helyeket (vécé, mosdó, padlóösszefolyó).

A Pannon-Víz Zrt. kéri a lakókat, hogy szüntessék meg a belvíz és talajvíz
rászivattyúzását a szennyvízelvezető-rendszerre, mivel az fokozott
közveszélyt jelent. Szélsőséges esetekben közveszély okozásáért hatósági eljárást kezdeményez.

A Pannon-Víz Zrt. ügyeletesei fokozottan ellenőrzik a fent említett
településeket, szakszerűen segítenek a helyi problémák megoldásában. A
lakossági bejelentéseket a 24 órás diszpécserszolgálat munkatársai fogadják a következő, ingyenesen hívható számon: 06-80-204086.

A talajvíz elszivattyúzása a pincéből az épület állagára nézve is veszélyes, erről a Pannon-Víz Zrt. honlapján www.pannon-viz.hu olvashatnak részletesen.

Olvasóink írták

 • 3. hogyisne 2010. június 07. 07:27
  „alaksor :)”
 • 2. janika 2010. június 06. 13:10
  „Szimfonikus" szennyvíztisztítást honosított meg egy Berlin közelében működő szennyvíztisztító üzem, amely Mozart zenéjével serkenti a szerves anyagok lebontását, végző baktériumokat szorgosabb munkára.
  1. janika 2010.06.06. 12:08
  Nálunk meg bevezethetnék a szennyvízcsatorna a Klemzert és a cigányzenét majdnem egyformák ettől még csatorna patkányok is táncra perdülnek!”
 • 1. invektus 2010. június 06. 11:20
  „Az lenne a büntetés ha kiöntene a wc be a szRr”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

13 új munkahely Mosonmagyaróváron

Szombaton adtak át a városban uniós támogatással megvalósult új telephelyeket. Tovább olvasom