Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Nem az ügyfél, hanem az akta vándorol

Péntek óta működik a kormányablak a mosonmagyaróvári városházán, a korábbi okmányiroda helyén. Az átépítés mintegy 33 millió forintba került. A járásban élők közel négyszáz, az államigazgatással kapcsolatos ügyet
intézhetnek itt.
Mintegy száz napon át tartó munkálatok eredményeként alakítottak ki kormányablakot a mosonmagyaróvári városháza földszintjén, az addigi okmányiroda helyén. A kormányablaknál tegnap óta már intézhetik ügyeiket a járásban élők. Az elmúlt hónapokban, az átépítés ideje alatt is folyamatos volt az okmányiroda működése, a városháza, illetve a járási hivatal különböző épületeiben folyt az ügyintézés.

A kormányablak kialakítása mintegy 33 millió forintjába került a megyei kormányhivatalnak, az akadálymentesítéshez uniós támogatást kaptak. Ehhez jött még az informatikai eszközök és bútorok beszerzése, amit a központi költségvetésből fedeztek. A kivitelezést nehezítette, hogy a városháza műemléki védettség alatt áll, ám sikerült olyan megoldást találni, amivel az átalakítást követően is megőrizte az épület eredeti jellegét.

„Az államot közelebb kell hozni az emberekhez oly módon, hogy észrevétlen maradjon, ne legyen zavaró tényező, ugyanakkor, amikor szükség van rá, szolgálja az embereket. Ezt a célt szolgálja a kormányablakok kialakítása" – hangoztatta a tegnapi átadáson Nagy István államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. Hozzátette: ebben az új rendszerben nem az ügyfél, hanem az akta vándorol.


Az államtitkár kiemelte: az itt dolgozók felkészültsége a kulcsa annak, hogy jól és az ügyfelek megelégedésére működik majd a kormányablak.
„Már nem csupán okmányirodai feladatokat, hanem az államigazgatással kapcsolatos, közel négyszáz ügyet intéznek a kormányablakban" – hangsúlyozta Széles Sándor kormánymegbízott, aki beszélt arról, hogy az átépítéskor kiválóan tudtak együttműködni a mosonmagyaróvári önkormányzattal és városvezetéssel.

„Nem csupán az épület, hanem az itt dolgozó kollégák is jó alapot biztosítanak a kormányablak működéséhez, hiszen nagy tapasztalatokkal rendelkeznek már ezen a területen" – tette hozzá a kormánymegbízott.

Árvay István polgármester arról beszélt, hogy viszonylag jól működő okmányirodát sikerült felépíteniük az elmúlt években, ami jó alapot te-
remtett a kormányablak létrehozásához.

„Ez az átalakítás arról szól, hogy könnyebbé váljon az ügyintézés" – hangsúlyozta a városvezető. Hozzátette: nemcsak a mosonmagyaróváriak, hanem a járás más településein élők is itt, egy helyen, jó színvonalon intézhetik a továbbiakban ügyeiket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészséges ételeket kaphatnak a gyerekek

Saját erőből fejleszti a lébényi önkormányzat a konyhát és étkezdét. Az iskola és sportcsarnok… Tovább olvasom