Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Nehéz idők várnak a rapsicokra

Összességében közel ötmillió forintnyi eszközzel gazdagodott a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság. Kedden motorcsónakot, robogókat és drogteszteket kaptak az ezentúl már a vizek rendjéért is felelős rendőrök.
Vízre szálltak: Hála az új motorcsónaknak, fokozott rendőri jelenlétre számíthatnak ezentúl a szabálytalankodók.
Vélhetően nehezebb idők várnak tegnaptól a Mosonmagyaróváron és környékén tiltott helyen és engedély nélkül jet-skivel, motorcsónakkal száguldozókra, illetve a Szigetközben aktív orvhalászokra. A városi rendőrkapitányság eszköztára ugyanis egy modern, nagy teljesítményű motorcsónakkal gazdagodott. A 3,5 millió forintot érő vízi járművet az önkormányzat és a Mosonmagyaróvár Közbiztonságáért Közalapítvány támogatásával sikerült megvásárolnia a kapitányságnak. A csónak szállításához szükséges utánfutót a megyei rendőr-főkapitányság biztosította, sőt, az üzemeltetés költségeit is vállalta a megye.

Alaposabb járőrözés

A vízi jármű mellett két új Suzuki robogót is használatba vehetett a mosonmagyaróvári állomány tegnap. Ezekkel a város szűkebb utcáin és a nehezen járható helyeken járőröznek majd.
Horváth László, a közalapítvány elnöke elmondta: a környékbeliek biztonságérzetének javulását várják az új eszközök „hadrendbe" állításától. Az elnök bízik abban, hogy a vízi kalandorok visszaszorításával az idegenforgalom is jelentős mértékben javul majd.

Biztonság a vizeken is

Dr. Szabadfi Árpád ezredes, megyei főkapitány példaértékűnek nevezte a rendőrség, az önkormányzat és a közalapítvány összefogását a városban. Kiemelte, hogy a mosonmagyaróvári kapitányság saját kezdeményezésére lépett fel a vizeken szabálytalankodók és orvhalászok ellen. Ezek a kezdeti sikerek tovább szaporodhatnak az új motorcsónak segítségével. Általa lehetőség nyílik arra, hogy a közterületeken elért kiváló eredmények mellett ezentúl a vizeken is biztonságot szavatoljanak. Horváth Csaba alezredes, kapitányságvezető hangsúlyozta: a jól működő turizmus alapfeltétele a közbiztonság. Ezért is fontos, hogy az idegenforgalmi idény elején már a vízen is fel tudnak lépni a rendbontók ellen. A kapitány úgy véli, az új motorcsónak segítségével markáns eredményeket érnek majd el az orvhalászok és orvvadászok ellenében is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feltárásra vár hatvan hektár

Üdülőfalu kialakítását tervezi egy mosonmagyaróvári kft. az ásványrárói önkormányzattól megvásárolt… Tovább olvasom