Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett -3°C | 6°C Még több cikk.

Néhány napig volt biciklispálya

Mosonmagyaróvár - Egy hétig sem élvezhették a fiatalok a napokban a városközpontban kialakított terepkerékpáros-pályát. A szomszédos társasház lakói ugyanis tiltakoztak a por és a gyerekzsivaj miatt. Ezért el kell dózerolni a pályát.
Nem bizonyult hosszú életűnek a múlt hét elején kialakított mosonmagyaróvári biciklispálya. Néhány napja készült el, mostanra pedig már elkezdték a bontását, mivel a környék lakóit zavarta a gyerekzsivaj és a zaj. A művelődési központ mögötti területtel az elmúlt évtizedben senki sem törődött, a sűrű növényzet kiváló helynek bizonyult az illegális szemétlerakáshoz, az alatta húzódó távhővezetékek adta meleg miatt pedig hajléktalanok is előszeretettel töltötték itt az időt. A közelmúltban a terület két önkormányzati képviselője határozott úgy, felszámolják ezt a hosszú idő óta egyre inkább tarthatatlan állapotot. A Városüzemeltető és Fenntartó (VÜF) Kft. segítségével kitakarították és kivágták az elburjánzott aljnövényzetet.

A városüzemeltető mielőbb valami funkciót akart találni a területnek, hogy biztosított legyen a folyamatos rendben tartása. A helyi terepbiciklis fiatalok már korábban megkeresték a VÜF Kft.-t, hogy szeretnének a városban egy pályát kialakítani. Az ügyvezető ezért döntött úgy, hogy ez a terület megfelelő hely lenne erre a célra. A múlt hét elején nekiláttak a tereprendezésnek és a fiatalok segítségével kialakították a pályát. Az öröm azonban nem tarthatott sokáig. A kerekező gyerekek jelenléte heves tiltakozást váltott ki a környék lakóiból. Így hát nem maradt más megoldás, meg kell szüntetni a pályát.

Dr. Árvay István, a körzet önkormányzati képviselője lapunknak elmondta: korábban felmerült, hogy lehetne ezen a helyen egy biciklispályát kialakítani, ám ezzel kapcsolatban nem történtek egyeztetések. A pálya elkészülte után a szomszédos ház lakói sorra telefonáltak a képviselőnek, hogy tegyen valamit ellene. Az ott élőket a nagy por és a gyerekzsivaj zavarta. Ezt követően közölték a bringásokkal, hogy a lakóház szomszédságában lévő területet nem használhatják.

Láng István, a VÜF Kft. ügyvezetője amint azt lapunknak elmondta: a lakossági tiltakozás miatt nem tudnak mást tenni, kénytelenek eldózerolni a pályát. Az igazgató tárgyalt már a biciklisekkel és megegyeztek, hogy a város egy más pontján építenek új terephelyet.

A kerekező fiatalok némileg csalódottak, hogy az általuk oly régóta várt pályát csupán néhány napig élvezhették. Varga Péter barátaival már hosszú ideje szeretett volna egy olyan helyet, ahol biztonságos körülmények között hódolhatnának szenvedélyüknek. Ez ügyben korábban már a polgármesternek is írtak levelet. A fiatalember ahogy mondja, a napokban nagy örömmel értesültek róla, hogy végre megvalósulhat a pálya. A kialakításból ők is kivették a részüket, ástak, lapátoltak, sőt, még a szomszédos társasház előtt is lekaszálták a derékig érő gazt. Azóta is folyamatosan tökéletesítették és csinosították a terepet. Mindezek után a múlt hét végén szomorúan vették tudomásul, hogy véget ért az álom. A fiatalok nem értik, mi bajuk a lakóknak a biciklisekkel. Mint mondják, az első nap valóban sokan, mintegy harmincan összejöttek a pályánál. Ekkor valóban többen hangoskodtak is. A következő napon viszont már csak feleannyian voltak és az újonnan érkezők figyelmét felhívták, hogy ne hangoskodjanak. Állításuk szerint a szomszédos házból senki sem tette nekik szóvá, hogy miért vannak ott. Sőt, a házból több gyerek is odament biciklizni. A fiatalok szomorúan ugyan, de tudomásul vették a döntést és a városüzemeltetővel közösen keresik az új helyet, ahol talán nem zavarnak majd senkit.

Méhes Ákos

Olvasóink írták

 • 4. Sky 2007. november 17. 13:24
  „:( Az a helyzet,hogy egy hónap múlva már oda sem néztek volna a lakók.
  Most biztos sokkal jobb lesz nekik,hogy újra hajléktalan-hotel lesz ott.
  Remélem,majd a nyáron ott szállingózó rohadt kajamaradék,és szarszag eszükbe juttatja azt hogy ahelyett egy csomó egészséges gyerek is lehetne ott.
  Esetlek egyikük-másikuk némi értelemmel megáldva kis büfét is nyithatott volna nekik- de nem baj.
  Legyen újra csend és büdös.
  Egészségükre!
  Sky”
 • 3. Matt 2007. november 16. 16:11
  „Itt beszélgetünk a cikkről mi is:

  http://www.criticalmass.hu/forum/20071115/orjito-gyerekzsivaj-es-zaj-augusztusi-hir”
 • 2. budai 2007. november 16. 08:34
  „Szánalmas! Ez Magyarország. Önzés a köbön!”
 • 1. pistabácsi 2007. november 15. 23:09
  „Gratulálni tudok nekik. Javaslom betonozzák le a területet, és az oda merészkedő gyerekeket pedig mingyárt ott helyben lőjék agyon. akkor nem fognak többé hangoskodni, meg biciklizni sem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egész évben ünnepel a hatszázötven éves falu

Máriakálnok - Lovaséletére méltán lehet büszke az idén hatszázötven éves Máriakálnok, mely az utóbbi… Tovább olvasom