Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Negyvenötmillió forintos útjavítás a hónap végéig

Mosonmagyaróvár - Október közepén kezdődött és a tervek szerint a hónap végén ér véget az útfelújítás Mosonmagyaróváron, az 1-es számú főút Sallai és Barátság utcák közötti szakaszán. A beruházás összértéke negyvenötmillió forint.
A Lajta-parti városban a Sallai utca és a Barátság utca közötti szakaszon a 2007. évi burkolatfelújítási programnak megfelelően történik útfelújítás – mondta el a Kisalföldnek Szőnyi Zsolt, az utat fenntartó Magyar Közút Kht. sajtóreferense.

A kivitelezés során – a már korábban megépült szakaszok (Tesco-körforgalom, Park Center-csomópont) kivételével a meglévő rossz állapotú kiemelt szegélyt átépítik, a meglévő burkolatot profilmarás után új kötő- és kopóréteg beépítésével megerősítik. A munkavégzés része az elhasználódott burkolatrészeken a teljes pályaszerkezet cseréje is.

A hónap végéig még óvatosan kell közlekedni az 1-es főút Sallai és Barátság utcák közti szakaszán.

A felújítás forrása az Útpénztár, a kivitelező a Vegyépszer, a beruházási összeg negyvenötmillió forint – tájékoztatta lapunkat a szóvivő. – A kivitelezés októberben kezdődött és november végéig a szerződés szerint a teljes szakasz felújítása elkészül.

A közeljövőben – ebben az évben – a településen nem várható újabb munkavégzés – tette hozzá továbbá Szőnyi Zsolt.

Olvasóink írták

  • 1. Borsody István 2007. november 20. 14:38
    „Az út felújítását végző kivitelezőnek minimális költséget jelentene a felmart aszfalt-szakaszok csatlakozási vonalain kialakult tengelytörő gödrök kitöltése ideiglenesen valamilyen hideg aszfaltkeverékkel,így nem kellene a közlekedőknek még hetekig elharapniuk a nyelvüket autózás közben...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európai érdek lett a vízi szállítás

Szigetköz - A dunai hajózásról tartott ulmi nemzetközi konferencián elhangzott: a Fekete-tengert az… Tovább olvasom