Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Negyvenkét kilométer evezve

Az idei Szigetköz–Csallóköz kenumaraton győzteseinek még öt óra sem kellett a negyvenkét kilométeres táv teljesítéséhez. Idén hat kategóriában hetvennégyen neveztek a szabadidőversenyre Dunakilitin.
A Felső-szigetközi Szabadidő- és Vízisport Egyesület, a Kormorán Egyesület (Szlovákia) és a Győri Búvár SE szervezésében harmadszor rendezték meg szombaton a Csallóköz–Szigetköz Nemzetközi Duna Kenumaratont. Az amatőr szabadidőverseny a szigetközi és a csallóközi mellékágrendszerben zajlott. Nevezni lehetett férfi párosban, női párosban, ifjúsági párosban, családi-baráti kategóriában kajakkal és „para" kategóriában.

A rendezők minden kategóriában győztest hirdettek, s külön díjazták az abszolút kategória nyertesét. A dunakiliti Vadvíz kempingből induló mezőny huszonnégy kilométert evezett magyar oldalon, kilencet a szlovák és szintén kilencet a közös szakaszon. Összesen hetvenkilenc csónak szállt vízre, ám elég hamar szétszakadt a mezőny. Az élre egy női kajakpáros, az újpesti Giczi Zsuzsanna és Tessedik Nikolett állt. Pket az egyéniben induló Balogh László követte. A csónakokat többször át kellett emelni a műtárgyaknál, s egy rövid pihenőre is lehetőség nyílt. A délutáni befutónál már látszott, hogy az eddigi rekordidő – mely valamivel több mint öt óra volt – idén megdől.

A közönség tapsa fogadta az elsőként érkező női párost, akik több mint öt perccel javították meg a korábbi pályacsúcsot, melyet egy győri kettős tartott. Zsuzsanna és Nikolett lapunknak elmondta: edzőjük tanácsára jöttek el Dunakilitire, s örülnek a győzelemnek. Viszonylag nehéz volt a pálya, ám egyetlen szakaszon sem érezték, hogy holtponton lennének. Mint mondják, jövőre ha tehetik, ismét ellátogatnak a kenumaratonra. Az indulók mindegyike célba is ért, szerencsére – a szervezők biztosításának köszönhetően – vízbe borulás sem történt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Intézmény-fenntartói társulást köt Jánossomorja

A héten tartotta ülését Jánossomorja immár városi képviselő-testülete. A költségvetés és az… Tovább olvasom