Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Negyven ország makettezőit várják Mosonmagyaróvárra

Az Európa egyik legnagyobb ilyen jellegű rendezvényét ezúttal új helyszínen, a közelmúltban átadott UFM Arénában tartják.
Mintegy negyven ország makettezőit várják április 22-én és 23-án huszonegyedik alkalommal megrendezendő nemzetközi makett kiállításra és versenyre, illetve a tizenegyedik Duna Takarék makett építő versenyre Mosonmagyaróváron. – hangzott el az eseményről tartott sajtótájékoztatón.

Az Európa egyik legnagyobb ilyen jellegű rendezvényét ezúttal új helyszínen, a közelmúltban átadott UFM Arénában tartják. Egresi András, a Mosonmagyaróvári Makettező Klub elnöke elmondta: tavaly összesen harmincnégy országból érkezetek makettezők Mosonmagyaróvárra. Most az előnevezések alapján több mint negyven ország részvételére számítanak. Első alkalommal vesznek részt a rendezvényen Katarból, Szingapúrból, Ciprusról és Máltáról. Európa számos országa mellett a visszatérő makettezők érkeznek például az Amerikai Egyesült Államokból, Kanadából és Brazíliából is.
 Illés Zoltán, a Duna Takarék elnöke a több mint tíz éves együttműködésről szólva elmondta: örömmel álltak a rendezvény mögé és támogatják évről évre. A bank társadalmi szerepvállalása az elmúlt hatvan évben folyamatos volt és ezt szeretnék tovább folytatni a jövőben is. Dr. Árvay István polgármester hangsúlyozta: mára ez a város egyik legnagyobb rendezvénye és fontos szerepet tölt be Mosonmagyaróvár idegenforgalmában. Ezért is karolták fel tavaly, lett kiemelt városi rendezvény és szervezésbe besegít a Flesch Nonprofit Kft.

Csiszár Péter, a Flesch Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: a makettezők mellett a rendezvényre ellátogató családokat is számos érdekes program várja a hétvége során. Így például lesz Gasztroplacc, ahol számos étel különlegességet kóstolhatnak meg az érdeklődők, a gyerekeket pedig a Györkőckatlan várja légvárakkal játszóházzal és egyéb érdekes programokkal.

A makettek április 22-én, szombaton déltől vasárnap délig tekinthetők meg az UFM Arénában. A szabadtéri programok szombat reggeltől vasárnap délután várják az érdeklődőket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nekünk óránk van, nekik meg idejük

Nekünk óránk van, nekik meg idejük
˝Gyermekkorom óta érdeklődöm Afrika iránt, három évtizedes álmom vált valóra. Mivel az igazi (nem a… Tovább olvasom