Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Négyszer tört be ugyanabba a vendéglőbe

Jánossomorja - Egy hónap alatt négyszer tört be ugyanabba a vendéglőbe egy férfi Jánossomorján, míg végül a minap negyedik akciója után elfogták a rendőrök.

Az elmúlt egy hónapban hetente jártak helyszínelni a rendőrök az egyik jánossomorjai vendéglőbe. Az egységet ugyanis egymás után négyszer látogatta meg egy betörő. Az tettes minden alkalommal elsősorban a helyiségben tárolt készpénzt kutatta fel és vitte le. Legutóbb csütörtök reggel szembesült a tulajdonos a ténnyel: étterme ajtaját ismét feltörték, majd a hívatlan éjszakai látogató megint elvitte a pénzt. A rendőröknek azonban ezúttal már sikerült felkutatniuk az elkövetőt. A 34 éves helybeli Sz. Mihályt egy elhagyatott házban lévő búvóhelyén fogták el.

A férfi kihallgatása során elismerte a betöréseket, tettét nagyon rossz megélhetési körülményeivel, pénztelenségével és éhségével magyarázta. A begyűjtött adatok és a férfi életkörülményei ezeket az állításokat alátámasztották, ez azonban nem mentesíti a felelősségre vonás alól. Az elkövető a négy betörés során összesen mintegy 50 ezer forintot vitt el, valamint a betöréssel további közel 20 ezres kárt okozott. Sz. Mihály ellen dologi erőszakkal kisebb értékre elkövetett lopás bűntette gyanújával indítottak eljárást.

Olvasóink írták

 • 4. Margit 2008. február 04. 19:15
  „Jánossomorján van munkalehetőség, csak élni kellvele.Egyesek inkább a segélyeket választják, mert kevésnek találják az ajánlott munkabért. Felháborító, hogy ezt megtehetik, fiatal, életerős emberek a kocsmákban ütik el az időt, valyon miből tudják fizetni?
  Legegyszerűbb elvenni attól, aki szorgalmasan dolgozik és esetleg a jövőjére gondolva félre is tesz.”
 • 3. lakó 2008. január 29. 08:02
  „Hát igen. Dolgozni mindenki tudna, ha akarna. sajnos tényleg hamar szabadulnak az ilyenek. Vagy le sem csukják, mert gyagyás.
  Azért tényleg jó érzés, hogy mostanában nagyon gyakran látni a rendőrséget.”
 • 2. antalszabo 2008. január 28. 09:31
  „Jánossomorján nagyon furcsának tartom, hogy megélhetési bünözés létezik, főleg egészséges fiatalember személyében! Munkalehetőség számtalan, csak akarni kellene dolgozni.
  Nem hiszem, hogy pénzbírság, vagy felfüggesztett büntetésen kívűl bármit is kapna az elkövető.”
 • 1. varosi 2008. január 28. 07:54
  „Nagyon jó látni, hogy végre Jánossomorján VAN rendőrség.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A dunaszegi morotvát összenyitották a bányatóval

Dunaszeg - A dunaszegi morotvát ellepte a nád, tavaly egy időre ki is száradt a védett tó. Megoldást… Tovább olvasom