Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Négyre nőtt a halálos balesetek száma

A folyamatos rendőri ellenőrzések ellenére is sok baleset történik a Mosonmagyaróvár környéki utakon. Az esetek többségében a gyorshajtás és az elsőbbségadás elmulasztása a kiváltó ok. Az elmúlt időszakban többször csak a vakszerencsének volt köszönhető, hogy nem történt tragédia a túl nagy sebesség miatt.
Nőtt a közlekedési balesetek száma idén az elmúlt év hasonló időszakához képest a Mosonmagyaróvár környéki utakon. A rendőrségi statisztikák szerint eddig közel hetven sérüléssel járó karambol történt, ami tizenkilenc százalékkal magasabb a tavalyi számnál. A halálos balesetek száma kettőről négyre emelkedett, súlyos sérüléssel járó huszonhárom történt, ez eggyel több a tavalyinál, míg a könnyű sérüléses esetek száma harmincháromról negyvenegyre nőtt. Összesen nyolcvanheten sérültek meg a balesetekben.

Sok a baleset, olykor csak a szerencsének és a becsatolt övnek köszönhető, hogy megússzák a bent ülők.
Sok a baleset, olykor csak a szerencsének és a becsatolt övnek köszönhető, hogy megússzák a bent ülők.

Amint azt Makó László őrnagytól, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetőjétől megtudtuk, a balesetek mintegy tizenkét százalékát okozták ittasan, míg a kiváltó okok közt a legtöbb az elsőbbségadás elmulasztása, illetve a gyorshajtás volt. Mindezek miatt a rendőrök a balesetekkel leginkább érintett útszakaszokon – az 1-es és a 86-os főúton, valamint a szigetközi úton – rendszeresen ellenőrzik az arra közlekedőket, mérik a sebességet és minden megállított sofőrt megszondáztatnak. Ezenfelül a nyári hónapokban harmincegy alkalommal tartottak fokozott ellenőrzési akciót a környék útjain. Az elmúlt hetekben öt alkalommal hét helyszínen tartottak olyan razziát, amikor minden arra járó autóst megállítottak és szondáztattak. A 834 fújásból mindössze nyolc alkalommal jelzett ittasságot a műszer.

Az őrnagy kiemelte: a folyamatos ellenőrzések és a számos bekövetkezett baleset ellenére sajnos sokan még mindig nem tartják be a közlekedési szabályokat és csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt tragédia. Valamint többen a becsatolt biztonsági öv eredményeként úszták meg sérülés nélkül vagy kisebb karcolásokkal a baleseteket. Az elmúlt időszakban több baleset is történt gyorshajtás miatt, amikor a jármű a túl nagy sebesség következtében hajtott le az árokba és valóban csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt nagyobb baj. Ilyen volt például, amikor egy Suzuki Swift relatív gyorshajtás miatt sodródott ki egy enyhe kanyarban Ásványráró határában. A kocsi megpördült és az út menti árokba csapódott. A sofőr szerencsére könnyebb sérülésekkel úszta meg a balesetet. Ugyancsak a túl nagy sebesség vezetett karambolhoz az Ásványráró és Hédervár közti útszakaszon, ahol egy Suzuki Swift csúszott meg a vizes úton, majd megpördülve a szántóföldre csapódott és felborult.

Az elmúlt hetekben öt alkalommal hét helyszínen tartottak olyan razziát, amikor minden arra járó autóst megállítottak és szondáztattak.

Csak a szerencsének köszönhetik, hogy nem sérültek meg annak a Dacia személyautónak az utasai, amely szintén vélhetően a túl nagy sebesség miatt hajtott le az útról a 150-es úton. A kocsi az út menti bokros területre hajtott, ahol aztán az oldalára borulva állt meg. Figyelmetlenség és gyorshajtás miatt történt baleset a 150-es úton Mosonmagyaróvár határában is. Itt egy Renault hajtott le az útról, majd döntött ki egy villanyoszlopot. A kocsi utasa sérült meg könnyebben, a sofőrnek nem esett baja.

Olvasóink írták

 • 4. Alex64 2012. szeptember 02. 17:30
  „Még szerencse, hogy a relatív gyorshajtás létezik. Így ezt sok mindenre rá lehet húzni. Még a csapnivaló minőségű utakra ahol relatíve alacsony sebességgel is elég az úton tart az autót. Az viszont tény, hogy rengeteg a szabálytalankodó vezető akár megállva akár haladás közben. De szerintem vannak helyek ahol szándékosan nincs ellenőrzés. Ilyen például az óvodák ( nem csak Vackor) és iskolák környéke is. Pedig itt gyalogos átkelő helyek miatt még rendőri jelenlét is van. A vezetés közben telefonáló sofőrökről nem is beszélve. Az úton lassan halad egy autó már már túl lassan. Gondolná az ember szabályos, óvatos. Aztán mikor elhalad mellette az ember látod ám ezerrel telefonál. Nem óvatos felelőtlen mert a gyerek meg ott ül hátul.”
 • 3. babyangyal 2012. szeptember 02. 10:51
  „Tudom kikre célzol de sajnos a Magyar sem különb :( Mert reggelente a Vackor óvodánál is ami van az katasztrófa mindenki be akar hajtani a kapuig a behajtani tilos tábla mintha ott se lenne ! Sajnos nagyon rossz a közlekedési morál nálunk -,-”
 • 2. xjs 2012. augusztus 31. 17:52
  „1. babyangyal:
  ott BMW-seknek és Merciseknek lehet szabálytalankodni. Főleg ha kopasz, arannyakláncos, és a szőke ribiért ugrottak csak be a kocsmába :D”
 • 1. babyangyal 2012. augusztus 31. 15:49
  „Ja itt mindenki gyorsan hajt -,- le<moderálva>ja a másikat és a kreszt is pl.itt a városközpontban Vigadó,D-corner sor !!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lebuktak: négy afgán fiatal a Wiener Walzer vonaton próbált Bécsbe jutni

Hat embercsempész és egy migráns került a mosonmagyaróvári határrendészek hálójába pár óra leforgása alatt. Tovább olvasom