Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Negyedszer ismét, vagy első alkalommal?

A jelenlegi településvezető, Kurunczi Károly három ciklus után negyedszer is megméreti magát. Négy éve nem volt ellenfele.
– Megőrültél? – kérdezték tőle ismerősei, barátai, amikor megtudták, mire vállalkozik Fazekas Imre. A jelölt negyvenöt éves, nős, két kamasz lány édesapja. Felesége pedagógus végzettségű. A Révai-gimnáziumban érettségizett, majd a mosonmagyaróvári akadémián diplomázott, szakmérnöki és mérlegképes könyvelői végzettséget is szerzett. Vállalkozást vezet.

– Az elmúlt húsz évben dolgoztam téeszben, volt részem a rendszerváltás utáni privatizációban – kezdte a polgármesterjelölt. – Voltam beosztott és vezető. Alapítottam cégeket, értem el sikereket, és értek fájdalmas veszteségek is. A közéletben mindig aktívan részt vettem.
Fazekas Imre elmondta: azért szeretné kipróbálni magát, mert úgy érzi, levonta a múlt tanulságait, jól tudná vezetni a várost, és titkos vágya teljesülne a polgármesterséggel.

– A pénz már nem minden. A legjobb korban vagyok. Megedződtem. Megnyugodtam, de nem puhultam el. Már nem kapkodok, de még tudok lelkesedni, egészségesen felháborodni, ha igazságtalanságot, gyanús körülményeket találok. Merek tüntetést szervezni, bizottsági tagként beleásni magam olyan korábbi szerződésekbe, amelyek nem tetszenek – indokolja rátermettségét a polgármesterjelölt.

Fazekas Imre hangsúlyozta: sok mindenen szeretne változtatni. El fogja juttatni elképzeléseit a jánossomorjaiakhoz.

„ Ha tudnak azonosulni vele, kapok szavazatot. De veszíteni is tudok revánsista gondolatok nélkül. Ajánlom a becsületemet azoknak is, akik nem kedvelnek. Nem vagyunk egyformák. Másnak is lehetnek elképzelései, gondolatai."

„ Tizenkét évvel ezelőtt is ugyanez volt. Én most mertem jelentkezni, mert jól meggondoltam" – zárta gondolatait Fazekas Imre.
Kurunczi Károly az első önkormányzati ciklusban alpolgármesterként tevékenykedett. 1994-től vezeti a települést, amely két éve elnyerte a városi rangot. Úgy véli, az elmúlt 12 év eredményeit jól ismerik a polgárok, ezért múltidézés helyett inkább a jövő, a következő négy év feladatairól, terveiről tájékoztatott.

– Megválasztásom esetén szeretném elérni, hogy a ciklus végére valamennyi belterületi utunk felületi zárással bírjon vagy aszfaltos legyen.
Célunk, hogy az előző évekhez hasonlóan működési hitel felvétele nélkül gazdálkodjunk, pénzügyi helyzetünk stabil legyen.
El szeretnénk végezni 2008-ig a városon átvezető főút első és harmadik szakaszának felújítását is – kezdte Jánossomorja polgármestere. – Szeretnénk 2009-ig kiváltani ivóvízbázisunkat, a ciklus végére felújítjuk a Klafszky-tagiskolát. A pusztasomorjai városrészen turisztikai és információs központot hoznánk létre. Terveim között szerepel a Jánossomorját a szigetközi kerékpárúttal összekötő szakasz terveinek elkészítése – fogalmazott.

Kurunczi Károly elmondta: célja, hogy a schengeni határőrizet megszűnése előtt már jövő júniusban megnyíljon a Jánossomorja–Andau közötti határátkelő a személygépkocsik előtt is.

– Az oktatási intézmények fenntartására kötött mikrotérségi társulásunk jól működik, ám tovább kívánom erősíteni Jánossomorja kistérségi szerepét. Megoldásra vár a szentpéteri városrészen átvezető 86-os számú főút óriási forgalmának csökkentése és szabályozása is – mondta Jánossomorja jelenlegi első embere, majd hozzátette: ha negyedszer is elnyeri a választók bizalmát, nem támogatja a lakosságot közvetlenül érintő adók emelését és új adónem bevezetését. A városban több civil szervezet is aktívan tevékenykedik. Velük erősíteni kell a kapcsolatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üdülőtelep Vajkán

A magyarok lakta határszéli szlovákiai Vajkán üdülőkörzet építését tervezik: a területfejlesztési… Tovább olvasom