Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Negyedével is csökkenhet a távfűtés ára

Csaknem tizenhét százalékkal csökken a távfűtés díja Mosonmagyaróváron.

A már korszerűsített panelházakban lakók részszámlája pedig további tíz százalékkal lesz alacsonyabb a távhőrendelet legutóbbi módosítása eredményeként.

A távhő adómértékének augusztusi hétszázalékos csökkentése Mosonmagyaróváron is olcsóbbá tette a távfűtést. A helyi távhőrendelet legutóbbi módosításával pedig talán még versenyképesebbé vált a távhő a többi fűtési rendszerrel szemben. Az egyik legfontosabb változás, hogy a már teljesen korszerűsített épületekben lakók számára a részszámlákban a korábban már bevezetett tízszázalékos engedmény mellett további tízszázalékos fűtési hődíjkedvezményt ad a szolgáltató – tudta meg portálunk Kosár Tibortól.

A Városüzemeltető és Fenntartó (VÜF) Kft. ügyvezetője portálunknak elmondta: ez azt jelenti, hogy kevesebb előleget kell fizetniük azon épületek lakóközösségeinek, ahol elvégezték a homlokzati hőszigetelést, felszerelték a termosztatikus radiátorszelepeket, korszerű hőszigetelésű nyílászárókat építettek be, valamint áttértek a költségmegosztók szerinti elszámolásra. Így az elérhető megtakarítás már a részszámlákban is érvényesül. A teljes korszerűsítést után a kedvezményt a közös képviselőnek kell írásban kérnie.

Örül a hődíjcsökkentésnek Resch István, és bízik abban, hogy hosszú távon alacsonyabb maradhat a számla összege.
Örül a hődíjcsökkentésnek Resch István, és bízik abban, hogy hosszú távon alacsonyabb maradhat a számla összege.

Az ügyvezető hozzátette: nem csupán a korszerűsített épületek lakói fizetnek ezentúl kevesebbet a távfűtésért. A VÜF távhő-szolgáltatási üzemegysége és a MESZ Kft. közötti szerződés szerint a hődíjak a mindenkori lakossági gázárak alakulásához igazodnak. Így a gázár csökkenésével együtt a hődíj is alacsonyabb lesz. Október elsejétől a gázár mintegy 8 százalékkal lett kisebb, ami a számlákban is csökkenést eredményez. Az idei első félévhez képest a részszámlákban a hődíj így csaknem 17 százalékos csökkenést mutat. Az alapdíj a tavalyi mértékéhez képest ez év január elsejétől öt százalékkal lett alacsonyabb, amin a VÜF Kft. a most indult fűtési idényben sem kíván változtatni.

Kosár Tibor elmondta: fontos változás továbbá, hogy az elszámolási időszakban a ki- és beköltözőkkel is megtörténik az elszámolás, a korábbi szabályozás ugyanis ezt nem tette lehetővé – bejelentési kötelezettsége a ki- és beköltözőnek van a pontos elszámolás érdekében. A költségmegosztókkal szerelt épületek átmenetileg üresen álló lakásai fűtésének számlázásában pedig mostantól lehetőség van a fűtésihődíj-részszámla csökkentésére. A lakás tulajdonosa ekkor a közös képviselő hozzájárulásával kérheti a fűtési hődíj 50 százalékos mérséklését.

A városközponti lakók többségéhez hasonlóan örül a távfűtési díj csökkentésének Resch István is. A korábbinál lényegesen alacsonyabb fűtésszámlára számít, hiszen a panelházban, ahol lakik, már végéhez közeledik a teljes korszerűsítés. Resch István azt mondja, örvendetes a távfűtés díjának csökkentése, ám jóval korábban kellett volna már hasonló intézkedéseket hozni, hiszen a távfűtés versenyképessége egyre romlik az egyéb fűtési módokhoz képest. A lakó mindenesetre bízik abban, hogy ez a díjcsökkentés nemcsak néhány hónapra szól, hanem hosszú távon alacsonyabb marad a fűtésszámla.

Olvasóink írták

 • 16. pok 2009. december 11. 20:48
  „Felhívom Resch Úr figyelmét, hogy fogja magát és a lehető leggyorsabban induljon el az E.O.N irodájában és villámgyorsan jelentse ki a cégemet a bérelhető irodájából, ugyanis az E.O.N folyamatosan küldi a számlákat. Nem fogok a Resch Úr helyett fizetni a számláját, mikor már két éve felmondtuk a bérleti szerződést.”
 • 15. 13.István 2009. október 31. 21:12
  „Köszönöm ! Téged Is !”
 • 14. RickCartman 2009. október 31. 20:26
  „13.13 István, Éltessen az Úr még sokáig erőben, egészségben!”
 • 13. 13.István 2009. október 31. 17:38
  „RickCarman! A hírt Én is csak hallottam ,nagyon furcsának tarom alig lépett életbe a csökkentés már is különböző okokból emelésről áradozik a MÉDIA !Más nem vagyok indulatos a vérnyomásom meg hála a háziorvosomnak rendben120/ 80 pedig már elmúltam 60 !”
 • 12. 13.István 2009. október 31. 17:30
  „moderálva”
 • 11. janika 2009. október 31. 13:19
  „Kispista menj inkább a templomba imádkozni máshoz úgysem értesz!”
 • 10. RickCartman 2009. október 30. 22:43
  „9.István:érteni vélem indulatos szavaidat(a vérnyomásodra azért ügyelj),de én nem helyeztem a hírt ilyen globális összefüggésekbe,csupán azt írtam:a cikkben leírt távfűtési díj csökkenését eddig még nem vették észre a panelban lakók.Ennyi.Ha te jobban tudod, legyen igazad,Putyinnal meg ne foglalkozz,én nem tudom, ki mennyit vett át,és mi mennyivel emelkedik,ebben te vagy szakértő, ám legyen.”
 • 9. 13.István 2009. október 30. 19:29
  „RickCartman!Kérem tájékozodj legalább egy lépéssel előre ,Én az Orosz Ukrán szállítási vitára,
  valamint az Orosz Gasprom előzetesére gondoltam nem a panelosokra ! Lehet nem pontos a cég neve !
  Nem hallotad emelni fogják a gáz árát ,mert nem vették át a szerződésben foglalt mennyiséget így kevés
  a bevétel Putyin meg tudja, ismeri a kiszolgáltatottságot !
  Hidd el nem irigyel senki semmit a panelban lakóktól ,itt mindenkinek meg van a saját gondja baja szerintem !
  Na szép hétvégét .”
 • 8. RickCartman 2009. október 30. 18:42
  „7. Kami:nem,szerintem nem,de az árcsökkenést nem érzik a panelosok, ennyi az egész”
 • 7. Kami45 2009. október 30. 17:52
  „5. hozzászólás RickCartman 2009.10.29. 19:22
  "na, egyikőtök sem panelos, úgy hogy csituljatok; kommenteljétek a zalatnait inkább"
  Mert szerinted, csak a panelosoknak jár minden? Másnak fokozatosan emelkedik a fűtési költsége! Ja igaz egy panelos már leírta, tudni kell hova szavazni!”
 • 6. sibor 2009. október 30. 17:21
  „gáz spary !!!!!”
 • 5. RickCartman 2009. október 29. 19:22
  „na, egyikőtök sem panelos, úgy hogy csituljatok; kommenteljétek a zalatnait inkább”
 • 4. Kami45 2009. október 29. 17:34
  „Hamarosan nem választások lesznek????”
 • 3. 13.István 2009. október 29. 17:23
  „Meddig? A gázáremelésről hallva ?”
 • 2. vizsla 2009. október 29. 14:52
  „gáz spray!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 1. RickCartman 2009. október 29. 11:05
  „Hurrá!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diákkaszinó 1956-ról

Mosonmagyaróvár - A Hunyadi Mátyás Diákmozgalomért Alapítvány idén is megrendezte hagyományos… Tovább olvasom