Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Négycsillagos tervek értékmentéssel

Lébény - ˝A tervek már elkészültek, csak a megfelelő pályázati lehetőségre várunk a két-háromszáz millió forintos beruházás finanszírozására˝ – szögezte le az egykori pálos rendházba megálmodott négycsillagos szállodáról Korsós György vállalkozó, ismert labdarúgó.

Omladozó vakolat, néhol betört ablakok: az egykor szebb időket megélt épület a Szent Jakab-plébániatemplom közelében felújításra, korszerűsítésre vár. Két éve új tulajdonos kezébe került a korábban a helyi tsz irodáinak otthont adó ingatlan. Az ezerhétszázas években emelt barokk stílusú épületben a pálos rend tagjai is éltek, később iskola működött, majd az 1849-es szabadságharc idején hadikórházat rendeztek be itt.

– Az egykori pálos rendházban egy négycsillagos szállodát alakítanánk ki, ennek tervei elkészültek. A beruházás értéke 200–300 millió forint, ehhez pályázaton szeretnénk pénzt szerezni, önerőből ezt ma megvalósítani nem lehet – hangsúlyozta Korsós György, akit sokan elsősorban labdarúgóként ismernek, ezúttal azonban vállalkozóként számolt be a tervekről. Elmondta: Győr és Mosonmagyaróvár, az autópálya közelsége, a térségben rejlő lehetőségek miatt vásárolták meg az épületet, melybe tíz szobát terveznek négycsillagos kényelemmel, nagy alapterülettel. Nem a mennyiségre, a minőségre fektetnék a hangsúlyt, kisebb konferenciáknak is otthont adhatnának, emelt szintű szolgáltatások állnának a vendégek rendelkezésére. A későbbi fejlesztésekről annyit árult el, hogy megtartanák a statikailag jó állapotú épület jellegét a felújításkor és a melléképületek építésekor is, folytatnák a régészeti kutatásokat, a feltárt értékeket – így a freskókat – megmentenék.

– Elsődleges célunk, hogy megmentsük az utókornak és turisztikai célponttá alakítsuk át az épületet, ahol fiataloknak nyújtanánk munka- és tapasztalatszerzési lehetőséget, de helyi munkaerőt is tudnánk foglalkoztatni – tájékoztatott Korsós György.

– Örülünk a terveknek, és bízunk a sikerekben – hangsúlyozta Kovács Gábor polgármester, majd hozzátette: a nagyszerű tervek megvalósításáig reméli, hogy a tulajdonos fordít majd arra is, hogy rendbe tegye az ingatlan utca felőli részét, lenyíratja a füvet, ahogy ezt minden más lébényitől is elvárják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hárommilliárd forint kellene az utakra

Mosonmagyaróvár - A felmérés alapján több mint harminc aszfaltos utca teljes felújítására lenne… Tovább olvasom