Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Négy település váltott ivóvízszolgáltatót

Jánossomorja, Várbalog, Mosonszolnok és Újrónafő január elsejétől ivóvízszolgáltatót váltott. A négy településen a csatornázást is az Aqua Szolgáltató Kft. látja el. Az érintett polgármesterek megerősítették: díjemeléssel várhatóan nem jár a szolgáltatóváltás.

Jánossomorja képviselő-testülete legutóbbi, decemberi ülésén döntött arról, hogy január elsejétől az Aqua Szolgáltató Kft. üzemeltesse az ivóvíz- és csatornahálózatukat.

– Várbaloggal közösen még ősszel csatlakozott településünk a mosonmagyaróvári vízellátó rendszerhez. Többek közt ezért határoztunk arról, hogy ezzel együtt üzemeltetőt is váltunk – magyarázza Kurunczi Károly, Jánossomorja polgármestere. A településvezető megerősítette: díjemelést nem eredményez a fogyasztók számára a váltás. Az előterjesztésben ezt már megfogalmazták, a testület következő ülésén erősíti meg, hogy a díjak változatlanok maradnak. A kisvárosban tavalyig a Pannon-Víz zrt. bérüzemeltetésben végezte a víz- és csatornaszolgáltatást.

Április elsejéig a víz- és csatornadíjak Mosonszolnokon sem változnak, maradnak a 2010-es árak – tájékoztatott Török Sándor polgármester. A településen már decemberben rendeletbe foglalták a már említett díjak mértékét. Az új szolgáltatóval és a többi önkormányzattal egyeztetnek a későbbi fejlesztésekről, díjpolitikáról. Az újrónafői fogyasztók már korábban is az Aquától kapták az ivóvizet, csak a csatornázás tartozott a Pannon-Vízhez.

A szóban forgó hálózat átvételével mintegy 8100 fővel nő azok száma, akik az Aqua Kft. ivóvíz- és szennyvízszolgáltatását veszik igénybe. A szolgáltató ezzel összesen mintegy negyvenhétezer fogyasztót lát el a tíz településen.
Az év elejétől mindkettőt a mosonmagyaróvári székhelyű szolgáltató látja el. Kertész Attila, Újrónafő első embere szerint sem von maga után a településen díjemelést a szolgáltatóváltás.

– Az újonnan csatlakozó négy településen is a szolgáltatás biztonságát, hatékonyságát tovább kívánja az Aqua Szolgáltató Kft. növelni az üzemeltetés átalakításával és a szükséges rekonstrukciók szisztematikus elvégzésével – mondja már Leitner László, az Aqua kft. ügyvezetője. Leszögezte: az üzemeltetőváltást a két szolgáltató megpróbálja úgy végrehajtani, hogy a lakosságot ezzel a legkevésbé terhelje.

– A változással lehetőséget biztosítottunk az ott dolgozó embereknek is arra, hogy ugyanazon feltételekkel cégünkhöz átjöhessenek, mely ajánlattal volt, aki élt, volt, aki nem – hangsúlyozta a szakember.

A szóban forgó hálózat átvételével mintegy 8100 fővel nő azok száma, akik az Aqua kft. ivóvíz- és szennyvízszolgáltatását veszik igénybe. A szolgáltató ezzel összesen mintegy negyvenhétezer fogyasztót lát el a tíz településen.

– Az év elejétől új ügyfélszolgálatot építünk ki az átvett területen, a vízmérőket 2011. január 3-tól olvassák le a régi és az új szolgáltató munkatársai. Az új területek átvételét örömmel fogadtuk, a lépés illeszkedik cégünk bővítési stratégiájába – zárta Leitner László.

– A kialakult műszaki helyzet ismeretében a települések döntése kézenfekvő volt és indokolt. Egyetértettünk vele, különösen, ha saját gazdasági érdekeinket is figyelembe vesszük – veszi át a szót Tőke László, a Pannon-Víz zrt. elnök-vezérigazgatója. Hozzátette: a pénzügyi elszámolásról még folynak az egyeztetések, de ezek már az érvényes részvénytársasági alapszabály és a kapcsolódó szabályozások szerint történnek. Azt várjuk, hogy ezek az első félév végére le is zárulnak. Érdemi kihatásuk a szolgáltatásra nincs, ez háttérmunka.

Olvasóink írták

  • 2. mérpontén 2011. január 07. 18:03
    „Így kell csinálni! Meg kell szabadulni minden településnek, ettől a mocsok szolgáltatótól!”
  • 1. pozdorja 2011. január 06. 16:55
    „Nem szeretnék negatívan hozzá állni, de majd itt is jönnek a perek a régi társaságtól, meg a követelések, meg a víz elzárása....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hol lesz Mosonudvar határa? - Döntés már januárban

Még januárban dönthet Mosonudvar képviselő-testülete a Mosonmagyaróvár által tett területmegosztási… Tovább olvasom