Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Négy ország útikönyvét készítik el német nyelven

A Comenius program keretében hat külföldi diákot és négy pedagógust látott vendégül a rajkai általános iskola a közelmúltban. A kétéves együttműködés keretében az iskolák egy német nyelvű útikönyvet adtak ki.
A rajkai általános iskola két éve sikeresen szerepelt a Comenius – Iskolai együttműködések című nemzetközi pályázaton. Ennek eredményeként két éven át a németországi Lauchhammer, az ausztriai Kobersdorf és a lengyelországi Ostrów-Wielkopolski iskolájával német nyelvű útikalauz létrehozásán dolgozott.

A 120 oldalas, színes képekkel illusztrált kiadvány márciusban készült el, és a partneriskolák közvetlen környezetének legfontosabb turisztikai látványosságait tartalmazza.

Az útikönyvet a tanulók diákcsere keretében a gyakorlatban is kipróbálhatják. Nemrég hat diákot és négy pedagógust látott vendégül a rajkai tanintézmény. A külföldi vendégek tanórákat látogattak, ismerkedtek a magyar oktatási rendszerrel és számos kiránduláson vehettek részt. A rajkai látnivalók megtekintése mellett ellátogattak Dunakilitire, Hédervárra, Mosonmagyaróvárra és Győrbe is.

Farkas János igazgató elmondta: április első hetében két nyolcadikos diákjuk és az őket kísérő pedagógus az osztrák partneriskola vendégeként Burgenland látnivalóival ismerkedett, májusban pedig Németországban és Lengyelországban folytatódik a diákcsere két-két tanuló részvételével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fotóért is kiváló tanuló

A „Mosonmagyaróvár város kiváló tanulója" díj adományozásának szabályairól szóló rendelet… Tovább olvasom