Kisalföld logö

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 13°C Még több cikk.

Négy évtized a Kossuthban

A mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnáziumban idén ősszel immár negyvenedik tanévét kezdő Suba Ferencet a napokban nagy megtiszteltetés érte. A köztársasági elnök Szent István király ünnepén a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozta a nyugalmazott tanárnak.
Az elismerés: Ezüst érdemkereszt negyvenévi munkáért.

Az érdemes és eredményes munkájáért járó Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztet augusztus 20-án Magyar Bálint oktatási minisztertől a Néprajzi Múzeum aulájában vehette át a hatvanöt éves pedagógus, Suba Ferenc.
A díjazott a Kisalföld érdeklődésére elmondta: váratlanul érte ez a kitüntetés. Úgy tudja, volt tanítványai terjesztették fel az elismerésre. Mint mondja, az oktató-nevelő munka legpozitívabb visszajelzése, ha az egykori diákok gondolják úgy, hogy méltó erre a díjra.
Suba Ferenc immár negyvenedik tanévét kezdi a Kossuth-gimnáziumban. 1963-ban, az egyetem elvégzése után került Mosonmagyaróvárra. Itt nősült meg 1966-ban, majd két gyermekük született. Mint mondja, felesége olyan biztos hátteréül szolgált, hogy főállása mellett a délutáni levelező tagozaton is taníthatott. 1997 óta nyugdíjasként, de teljes státusban dolgozik. Pályája kezdete óta ugyanazon a munkahelyen dolgozik, ahol nyugdíjazásáig egyetlen napot sem töltött táppénzen. Ez is azt bizonyítja, hogy hivatása a hobbija és amit csinál, azt rendkívül szereti.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gyémántgyűrűtől az antik tükörig

A mosonmagyaróvári zálogház ügyfelei széles társadalmi rétegből kerülnek ki. Akinek hirtelen kell a… Tovább olvasom