Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Nárciszok a betegekért

Nárciszhagymákat ültetnek csütörtöl délelőtt a Soproni u. 65. szám alatti idősek otthonában, ezzel szeretnének örömet szerezni az intézményben élő időseknek.
Nárciszhagymákat ültetnek csütörtöl délelőtt 10 órától a Soproni u. 65. szám alatti idősek otthonában. A kezdeményező a Magyar Hospice Alapítvány, a szervezők az Újjáéledés Alapítvány, valamint a Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény.

Zalánné Giczi Erna, a Bentlakásos Intézmények vezetője elmondta: ezzel szeretnének örömet szerezni az intézményben élő időseknek, és kifejezni cselekvő együttérzésüket az elesett, beteg emberek iránt.

Az akcióra iskolákat és óvodákat, valamint együtt érző magánszemélyeket várnak.

A nárcisz a hospice világszerte ismert és elterjedt jelképe lett. A mai találkozón a gyermekeket interaktív foglalkozás és beszélgetés fogadja az évszakról és az életszakaszok körforgásáról. Tájékoztatót tartanak az Újjáéledés Alapítvány munkájáról és az általuk nyújtott segítségről.

A nárciszültetéssel az alapítvány és az intézmény fel kívánja hívni a figyelmet arra, hogy mekkora erőt és támaszt nyújt a gyógyíthatatlan, idős betegnek a szakszerű segítség. Továbbá emlékeztet rá, hogy sem az érintett, sem pedig a hozzátartozója nem marad egyedül a problémával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tehetségeket támogatnak

Negyedik éve támogat a helyi önkormányzat és a mosonmagyaróvári Rotary Club tehetséges tanulókat,… Tovább olvasom