Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Naponta vízre szállnak

A hétnapos vízitáborban a víz veszélyein túl evezéssel és a vízi közlekedés szabályaival ismerkednek a gyerekek.
A Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület vízitábort szervezett általános iskolások részére. A Karolina Kórház csónakházában egy héten át mindennap vízre szállnak a gyermekek.
A tábor vezetője, Nagy Gábor érdeklődésünkre elmondta, hogy tizenegy fiatal két edző irányításával és felügyeletével vesz részt ezen a nyári vizes eseményen. A legfiatalabb táborlakó még nincs tizenegy éves. A fiatalok zöme mosonmagyaróvári, de van győri résztvevője is a tábornak.
A délelőttök a vízi oktatás jegyében telnek. Megtanulják a gyermekek a helyes evezés alapjait, megismerkednek a vízi KRESZ-szabályokkal és az alapvető biztonsági előírásokkal. Délután pedig átültetik a gyakorlatba a délelőtt megtanult elméletet. Hosszabb vízi túrákat tesznek, egy alkalommal pedig éjszakai túrára is sor került. A tábor házi versennyel fejeződik be.
Nagy Gábor még elmondta, a hangulat jó, mindenki egészséges, sőt, ami egyáltalán nem mellékes egy táborban, az időjárás is kegyes.
A legfiatalabb résztvevő az alig tizenegy éves Hegyi Gréta, aki szüleivel nemrégiben költözött Mosonszolnokról a Lajta-parti városba, így vall a vakációról.
– Eddig még nem próbáltam ki az evezést, de nagyon jónak találom. Igaz, egy idő után elfáradok, de talán ez természetes. Kár, hogy hamarosan vége lesz a tábornak, mert nagyon jól érzem magamat itt. Jó a hangulat és új barátokat is szereztem.
A szintén mosonmagyaróvári Fekete Róbert már „ régi motoros " a táborban, hiszen negyedszer vesz rajta részt. – Eddig minden évben nagyon jól éreztem magamat. Ezúttal is öcsémmel és egyik barátommal jöttem el. Az evezés kimondottan jólesik. Számtalanszor elmentünk Halásziig és vissza. Kellemesen elfárad estére az ember. A kiegészítő programok is nagyszerűek. Pingpongozunk, focizunk, fürdünk, a tábor utolsó estéjén pedig tábortűz lesz szalonnasütéssel. Szóval, úgy érzem, hogy jövőre is itt lesz a helyem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatódik a rehabilitáció

A Szigetközi Rehabilitációt Felügyelő Bizottság csütörtöki ülésén a folyamatban lévő munkálatokról… Tovább olvasom