Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Naponta takarítanak a hegyeshalmi váróteremben

"A hegyeshalmi vasútállomás várótermében bűz és kosz van, nincs pad, ahová le lehetne ülni, részben a hajléktalanok miatt!" – panaszolta egy olvasónk, aki munkába járva rendszeresen megfordul a hegyeshalmi állomáson.

Olvasói SMS

"A hegyeshalmi vasútállomás várótermében bűz és kosz van, nincs pad, ahová le lehetne ülni, részben a hajléktalanok miatt!" – panaszolta egy olvasónk, aki munkába járva rendszeresen megfordul a hegyeshalmi állomáson.

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságtól kért tájékoztatást a Kisalföld olvasónk felvetéséről: Hegyeshalom állomáson alapvetően nem jellemző hajléktalanok folyamatos jelenléte, egyedi esetek azonban előfordulnak – áll válaszközleményükben.

A vasúttársaság törekszik arra, hogy ez esetben az utasait ne zavarják meg várakozásuk során, ugyanakkor sajnos minden ilyen helyzet nem előzhető meg.

A MÁV és a helyi polgárőrség közti együttműködés révén a polgárőrök, valamint rajtuk kívül a MÁV vasútőrei is rendszeresen járőröznek az állomáson, s figyelnek arra, hogy a várótermi szabályokat betartsák az ott tartózkodók.

Az állomás mindkét várójában találhatók padok, a várótermeket és a mellékhelyiséget naponta takarítja a MÁV ingatlankezelője – kaptuk a vasúttársaság válaszát.

Olvasóink írták

 • 19. Muaddib 2012. november 01. 19:01
  „18. RickCartman 2012.11.01. 16:11 17. Muaddib 2012.11.01. 09:42

  "Tele vagy előítéletekkel, mint a legtöbb ember" ezek szerint neked van előítéleted a legtöbb emberre:)
  Hidd el nincs semmi előítéletem senkivel kapcsolatban!
  Rengeteget utazok vonattal, busszal, és amit leírtam azt tapasztalatból írtam nem, mert csak úgy gondoltam!
  Volt olyan kb. 14-éves kislányra, vetette rá magát a jó ember, mert nem adott neki pénzt az volt a szerencséje a lánynak hogy pont jókor érkeztem.
  Hidd el valakin, hiába akarsz segíteni, ha nem akar, akkor nem akar és kész.
  Egyébként olvastam egyszer kétszer a hozzászólásaidat úgy, hogy azok alapján had ne vegyelek komolyan.”
 • 18. RickCartman 2012. november 01. 16:11
  „17. Muaddib 2012.11.01. 09:42
  "Csak rögtön elisszák, vagy a kocsmákba belenyomják a játékgépekbe.
  Nem is akarnak tisztességes emberként élni."
  Tele vagy előítéletekkel, mint a legtöbb ember. Sajnállak érte.A világ nem ilyen egyszerű.
  Igen, én segítem a rászorultakat. Téged is, ha majd rászorult leszel. Ezt ne feledd.”
 • 17. Muaddib 2012. november 01. 09:42
  „16. RickCartman és 15. vera2012
  Gondolom ti, támogatjátok, segítitek a hajléktalanokat, adományokkal vagy segédkeztek ingyen konyhán, stb.
  Amennyiben nem akkor csak állszenteskedők vagytok.
  Az én véleményem is hasonló a mankapunkához és nem érzem magam megkeseredett embernek.
  Elösszőr is, aki nem saját hibájából elveszíti a hajlékát és a kint élő beilleszkedni képtelen hajléktalanok közt nagyon nagy különbség, van.
  A legtöbb hajléktalan agresszív már-már a közveszélyesség határát súrolja.
  Meg kell nézni milyen stílusban, koldulnak a diákoktól, például a Győri állomáson és környékén.
  Agresszív koldulásukból állítom több pénz, jön be, mint aki egy gyárba 3 műszakban robotol.
  Csak rögtön elisszák, vagy a kocsmákba belenyomják a játékgépekbe.
  Nem is akarnak tisztességes emberként élni.
  Ö döntésük miért sajnáljam őket. Ennyire képesek és kész.
  Aki elveszíti valamilyen oknál a házát, lakását azzal mélyen együtt érzek de, aki alkoholista életmódja miatt van az utcán, és ezért nem fogadják be a hajléktalan szállók, sem mert alkalmazkodni kéne, hát azt kicsit sem sajnálom.
  Az a baj hogy a tisztességes dolgozó társadalomba beilleszkedő embert nem becsülik, meg sőt még tőlük várnák el, hogy megértők legyenek.”
 • 16. RickCartman 2012. november 01. 02:18
  „14. Mankapunka 2012.10.31. 00:40
  persze, hogy személyeskedésbe menekülsz, és nem gondolsz bele,mi lenne, ha elhagyna az asszony, és kiforgatna mindenedből, vagy beteg lennél, és a főnököd másnak adná a "nem büdös melót", neked meg útilaput a talpad alá...nem kívánom, hogy így járj, a koccintós bort pedig meghagyom neked,ha benyakalod, mindent rózsaszínben látsz majd”
 • 15. vera2012 2012. október 31. 11:07
  „14.
  Te egy megkeseredett ember vagy. Képzeld el, elveszíted a munkádat, mert leépítések vannak. Feleséged válni akar, sok pénzbe kerül, gyermektartást kell fizetned, ki kell költöznöd a közös házbó vagy lakásbó. Mit teszel ilyenkor? Gondolod, külföldön jobb a hajléktalanoknak? persze hogy van fordított eset is, amikor az alkohol jön elöször, aztán a válás. Nem kell általánosítani, örülj, hogy (még) nem kerültél ilyen helyztebe.”
 • 14. Mankapunka 2012. október 31. 00:40
  „Rick

  Kb. 0 % esélye van annak,hogy hajléktalan legyek. Nekem nem büdös a meló. Minden elveszne,akkor is ott van nemzetköziben egy teherautó,van benne ágy,lehet külföldön a kutakon fürödni.

  Jah,hogy nem vagy itthon,és nem lehet inni a koccintós bort...............”
 • 13. RickCartman 2012. október 30. 18:57
  „12. Mankapunka
  majd ha te leszel hajléktalan, változni fog a véleményed (ti. senki sem születik hajléktalannak, és brit tudósok szerint viszonylag kevesen választják önként ezt az életformát)”
 • 12. Mankapunka 2012. október 30. 16:15
  „Tények

  Hogyha én bevizelek a váróba,akkor kivezetettnek onnan,hogyha magamtól nem teszem. Vagy már a hajléktalannak több joga van,mint egy adófizetőnek.

  Ezeket ki kell dobni,mint macskát egészségügyisétára.”
 • 11. vera2012 2012. október 30. 15:46
  „6.
  Nem kell általánosítani, ha 65 éves nyugdíjasok kedvezménnyel utaznak és mindjárt hajléktalannak minösíteni!”
 • 10. Kasztor 2012. október 30. 14:30
  „Félreértés ne essék,a hegyeshalmi állomás váróterme messze sokkal szebb mint pl a mosonmagyaróvári,és igen vigyázzanak is rá a MEGFELELŐ eszközökkel/személyzettel nincs ebben kivetnivaló,DE ne ilyen arroganciával,meg fölénnyel az arcán mert neki security-s kabátja van,mert kb úgy járt-kelt ott mintha a világot mentené meg a veszélyes emberektől,ezt lehetne kedvesebben is,persze nem kell széles vigyorral,de amikor behúz valaki egy bőröndöt akkor ne feltételezzük már róla "légyszi" hogy egy hontalan,vagy rongálni akar...és nem egyből le kell támadni,főleg egy külföldit,biztos meg lehet a véleménye,nekem is lett az eset kapcsán.amennyiben egy hajléktalannak létjogosultsága van ott lenni,nekem vagy bárkinek a váróterem nyitva tartása alatt miért nem?,és persze szóljon rám,kérdezzen,amennyiben látja hogy nem helyén való dolgot cselekszem”
 • 9. Kasztor 2012. október 30. 14:16
  „Elnézést!helyesbítek: valóban nem polgárőr volt, hanem valamilyen noname security-s kabát volt rajta.de igen megkérdezgetett mindenkit,még egy csóri németet/osztrákot is aki hiába mondta merre megy mert ugye a választ nem értette a kérdező...”
 • 8. zeder 2012. október 30. 12:13
  „Kedves Losba!
  Mint olvasod, nem polgárőr volt, hanem vasútőr. NEM MINDEGY!
  A polgárőrnek olyan joga van, amit kap. Jelen esetben ha van érvényes megállapodás a vasúttal, márpedig úgy tudom, hogy a Hegyesi polgárőröknek van, akkor mi a baj.”
 • 7. atenyek 2012. október 30. 11:43
  „#Mankapunka
  A 107 nem jó, max igazoltatja őket, de annak sincs értelme, hiszen:
  1. valakit vár az állomáson :)
  2., Ha a 65 év feletti, akkor érvényes vonatjegy sem kell, hogy azt mondja, hogy jogosan vár itt egy holnapi vonatra :)) Mert volt olyan okos valaki fenn, hogy eltörölte a regisztrációs jegyet, ami ebben az esetben bizonyítaná, hogy utazni fog.
  3., Hegyeshalom és minden falusi önkormányzat irtózik az ilyen helyzet megoldásától, mert a kötelező önkormányzati feladatok közé tartozik a hajléktalanokról való gondoskodás. És hiába nincs helyben meg nem oldott hajléktalan probléma, ha importált´ van!”
 • 6. atenyek 2012. október 30. 11:33
  „Az 1.hsz. leírása nagyjából fedi a mindennapi valóságot. Tehát kinn van 1 pad. A nagy váróban 1 pad és az abból nyíló kis váróban 1 vagy 2 pad. A helyzet pedig kb. olyan.
  Importált hajléktalanok miatt van a bűz és hiába takarítanak naponta. Mert igenis naponta felsöpörnek és felmosnak. Ez tény.
  Az importált hajléktalanok személye időnként változik, nyáron vannak hetek amikor egyáltalán nincs hajléktalan.
  A 65 év felettiek kedvezményét kihasználva bejárják az országot, olyan állomásokat keresve ahol a körülmények adottak és meg tudják húzni magukat. Értsd: mosdó, WC van és nem dobják ki őket,mint pl. Győrben. Ha mégis kidobják őket, akkor addig utazgatnak az országban, amíg rá nem akadnak egy másik helyre, ahol 1-2 hetet.... szerencsés esetben 1-2 hónapot ki tudnak húzni. Ugyanez van Rajkán is.
  Vasúti kedvezmények:
  http://www.mav-start.hu/utazas/kedvezmenyek_20120901.php
  A 65 év feletti bármely EU tag állampolgárnak jár nálunk!!! Hiába no... gazdag és jóléti ország a mienk :)
  Egy lakossági fórumon, már kérték, ennek az anomáliának a felszámolását mindenki nagypistájától... Javasolva a klubkártyás rendszert... nagyjából 1,5 éve... :)”
 • 5. Gomboc 2012. október 30. 11:20
  „Az nem polgárőr, hanem biztonsági őr (vasútőr)!”
 • 4. Mankapunka 2012. október 30. 11:17
  „Van egy telefonszám: 107.”
 • 3. Losba 2012. október 30. 10:18
  „1
  ..a polgárőr kérdezte meg ?...mi köze van hozzá...menjenek a p..ba..kár , kinek képzelik magukat ?”
 • 2. bálványimádó 2012. október 30. 09:34
  „Én a ´90-es évek elején dolgoztam Hegyeshalomban. Akkor is igy volt. Csak akkor nem radiátor volt a váróban, hanem kályha. A kályhát egy hajléktalan fűtötte, és cserébe ott aludt az egyetlen padon. Én is mindig a peronon várakoztam. Milyen keveset változott a világ!”
 • 1. Kasztor 2012. október 30. 08:41
  „Pár nappal ezelőtt tapasztaltam az ottani körülményeket,az hogy takarítják az nem sokszor láttam,DE láttam!a bűz nem a higiénia hiányából adódhat kizárólagosan!hanem a fent említett hajléktalanok miatt például...de szívesen megosztom amit én tapasztaltam,egy viszonylag késői vonatra szerettem volna várakozni este 9 után,és mivel esett bementünk a váróteremben,a hajléktalanba már a lépcsőn "belebotlottunk" aki miután elszívta a frissen kunyerált cigijét elfoglalt egy padot az újság papírjaival meg a kis felszerelésével.Ez az egy pad a MÁV-os tájékoztatása szerint kiteszi az egyik várótermet,ugyanis csak egy van amit egy térelválasztó szerű ajtóval elkülönítettek,szóval ott !!1!! pad van,a másik váróteremben hogy a szavaikkal éljek 2 pad van...nos erre sem tudtunk leülni mert ott ücsörögtek a helyi vonattakarítók,gondolom van nekik valahol akkora épületben egy kis hely ahol várjanak,nem a várótermi padok,mindemellett hogy járőröznek a polgárőrök...igaz,mert bent ült ő is a padon,a takarítókkal cseverészve,és a hajléktalannal mókázva,a biciklije bent a radiátornak támasztva,így ahhoz sem fértünk oda.DE gondosan ellátja a feladatát mert még be se rakjuk a küszöbön a lábunk megkérdezi hogy utazunk e valahova és mikor(míg ott voltunk ezt még kétszer megkérdezte másoktól),oké hogy vigyáz a rendre,de ne ilyen arrogánsan tegye,miért nem tessékeli ki a hajléktalant,vagy a takarítókat,vagy az ott unatkozó fiatalokat,engem felháborított,mert ránézésre sem vagyok sem én sem a párom várótermi huligán,és nyilván ott aludni sem szerettünk volna.így inkább áztunk kint nem bírtuk az idilli képet”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szocialisták másként látják

Kevésbé elégedett a városvezetés elmúlt kétéves teljesítményével a Magyar Szocialista Párt (MSZP)… Tovább olvasom