Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Naplóvallomások a jövő szárnyain

Szekeres Mária a Mosonmagyaróvári Családsegítő Központ szociális munkása. Korábban diplomás közgazdászként egy szociális otthonban takarított. A közelmúltban jelent meg „A jövő szárnyai” című, versekből, naplóvallomásokból álló első kötete.
Szekeres Mária Újrónafőn látta meg a napvilágot, majd tizennégy évesen Sopronban tanult tovább. A francia tagozatról a Közgazdaság-tudományi Egyetemre vitt az útja, de ennek világa soha nem érintette meg igazán. Egyetlen tárgyként a szociológiában talált örömet. Pályája elején marketinges közgazdászként dolgozott a fővárosban.

Úgy érezte, akkor került igazán a helyére, amikor közgazdászdiplomájával egy szociális otthonban takarított. Innen a Mozgássérültek Állami Intézetébe került szociális munkásnak. Nem volt kétséges, megtalálta hivatását, hazatalált. Elvégezte hát a szociális munkás szakot is. Idős szülei betegeskedni kezdtek, ezért Szekeres Mária visszatért szülőfalujába, s azóta a Lajta partján munkálkodik.

A jövő szárnyai című kötet több évtized alkotásait tartalmazza. Nehéz utat járt meg a kezdeti gőgtől a legteljesebb alázatig, mely kötetéből árad. Az önkeresés során végül megtalálta Jézust, megkeresettnek vallja magát. Versei imádságok. A bennük rejlő üzenet arról szól, könnyű megtalálni a hitet.

Írásaiban szomorúság bujkál. Azt gondolja, a keresztény ember is lehet szomorú. Szeret írni, s általában könnyen ír. Ez egyfajta belső kommunikáció számára. Korábban állandó dilemmája volt, hogy minek, kinek ír, kell-e ez valakinek. A kötet megjelenése óta végre megerősítést kapott. Nem vágyik magasabb kulturális körökbe, hisz úgysem fogadnák be. Azért vallja: mindenkinek joga van írni. Az önkifejezés egy másik szeletébe is belekóstolt a szobrászat segítségével. A szobrairól készült képek illusztrációként remekül illeszkednek első kötetébe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vizsgálják a műkincsek eredetét

Az ukrán és magyar szakemberekből álló bizottság a napokban kezdi meg munkáját, ami során azt… Tovább olvasom