Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 19°C Még több cikk.

Naplementében úszó Lajta-kanyarulat - csodás fotó!

Nagyon sok lehetőség rejlik mind a Lajtában, mind pedig a Malom-ági Lajtában, ám ezeket nem aknázza ki kellőképpen a város - véli a mosonmagyaróvári Takáts Ákos, aki a kampányunk névadó folyóját naplementében (is) megörökítette.
Már több éve fotózik a mosonmagyaróvári Takáts Ákos, aki szerkesztőségünknek a naplementében úszó Lajtáról küldött egy felvételt.

Takáts Ákos szerint ez Mosonmagyaróvár egyik leghangulatosabb része, főként így naplementében.
Takáts Ákos szerint ez Mosonmagyaróvár egyik leghangulatosabb része, főként így naplementében.

– Hobbi, kikapcsolódás számomra az ilyen és ehhez hasonló pillanatok megörökítése. Többször is volt szerencsém például a várost magaslati pontokról megörökíteni, ami a földrajzi viszonyok miatt bizony nem is olyan egyszerű. A Lajta sorsa is fontos számomra – válaszolta érdeklődésünkre a fiatalember. Éppen ezért kimondottan örül a „Lajta mindenkié" kampányunknak, mert úgy véli, hogy nagyon sok lehetőség rejlik mind a Lajtában, mind pedig a Malom-ági Lajtában. Ám ezeket nem aknázza ki kellőképpen a város, ezért mindenképpen örvendetes a Kisalföld kezdeményezése a fotós szerint.

Takáts Ákos
Takáts Ákos

– Többször is fotóztam már a folyót, a kedvenc szakaszom a képen is látható gimnázium mögötti rész, a töltéssel és a szélerőművekkel, valamint a zsilip környékével. Szerintem ez a város egyik leghangulatosabb pontja. Ha a természetbe vágyom és például futni támad kedvem, akkor mindig ezt a részt választom. Tetszik, hogy a gimnázium pályáján és a töltés ezen szakaszán egyre aktívabban sportolnak. Csak így tovább! Sajnos azonban a belvárosi szakaszok meglehetősen elhanyagoltak. A part menti sétány kialakítása remek ötlet, véleményem szerint ezt érdemes lenne mielőbb megvalósítani (tovább folytatni), akár padok, pihenőhelyek kialakításával – zárta Kisalföldnek adott nyilatkozatát Ákos.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Saját szemeteskocsik a béreltek helyett

Most még bérelt járművekkel gyűjtik a hulladékot, de várhatóan év végére már sajátokkal fuvaroz a Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. Tovább olvasom