Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Napelemet is kapott az óvoda

Két éve napkollektorokat szereltek az óvodára Dunakilitin, most napelemet kapott az épület. Az áramellátás költségeit csökkentenék ezzel.
Nemrégiben szerelték fel Dunakilitin az óvodára a napelemeket. Feketeerdő és Dunakiliti tartja fent a napközi otthonos intézményt, amely tavaly elnyerte a „Zöld óvoda" címet, amelyet három évig viselhet. A program célja a gyermekek környezettudatos szemléletének, gondolkodásának megalapozása.

Az intézményre két éve már napkollektorokat szereltek a melegvíz-ellátás biztosítására. A mostani napelemekkel még hangsúlyosabbá válik a megújuló energiaforrások alkalmazása. Mindkét beruházás közel 10 millió forint értékű volt, ám utóbbira 85 százalékos támogatást kaptak.

Szokoli Sándor polgármester elmondta, napkollektor került a sportcsarnokra, az óvodára, ennek konyhájára és a közösségi házra. Ezenkívül napelemeket kap az óvodán kívül a faluház is. A napelemek az áramfogyasztás döntő részét fedezni tudják. 2013-ban a faluház áramellátása 540 ezer forintba került, míg az óvodáé 188 ezer volt. Így a spórolás községi szinten jelentős lehet.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Maskara Bál jótékonykodással

A rendezvény bevételéből egy 16 éves agydaganatos lányt steril eszközök vásárlásával segítenek és… Tovább olvasom