Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Nagyon sok az ittas vezető

A Mosonmagyaróváron és környékén tapasztalható negatív közlekedési kultúra javítása érdekében a rendőrség szigorúan lép fel a durva és kiemelt szabálysértések ellen.
A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság az idei év első kilenc hónapjában száz hatvankilenc esetben indított eljárást ittas vezetővel szemben, ami során összesen 8 millió 725 ezer forint pénzbírságot szabott ki és minden esetben élt a járművezetéstől való eltiltással is. A gyorshajtást az autósoknak összességében 8 millió 657 ezer forintjuk bánta, s hetvenkilencen kénytelenek járművük helyett a tömegközlekedési eszközöket választani.

Engedély nélküli vezetés esetében nyolcvanöt közlekedővel szemben indítottak eljárást és összességében 3 millió 605 ezer forint bírságot szabtak ki, valamint mindannyiukat eltiltották a járművezetéstől. A rendőrség a jogszabályi lehetőségeihez képest keményen bünteti a durva, kiemelt szabálysértések elkövetőit. A városban és környékén tapasztalható negatív közlekedési kultúra visszaszorítása érdekében bevezetett szigorú szankciók azonban nem értek el kellő eredményt, ezért továbbra is hasonló módon fognak eljárni a közlekedési szabályokat semmibe vevőkkel és durván megsértőkkel szemben. A rendőrség ugyancsak kiemelt feladatként kezeli a városban már-már kaotikussá váló parkolást. Súlyos szankciók várnak a szabálytalanul – a menetirány szerinti bal oldalon az út szélén, balesetveszélyes helyeken, illetve buszmegállóktól és kijelölt gyalogátkelőhelyektől öt méteren belül – várakozókra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt útlevél, három személyi

Az okmányirodák működésének hiányosságát feltételezi az az eset, amit a közelmúltban derítettek fel… Tovább olvasom