Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Nagy István, polgármester: ˝Csak magyar útlevelem van˝

Nincs bissau-guineai útlevele és nem is járt Afrikában – állítja Nagy István, Mosonmagyaróvár polgármestere.
Az országos sajtóban csütörtökön megjelent információk szerint a mosonmagyaróvári polgármester, képviselőjelölt a „fideszes érintett" a bissau-guineai útlevélbotrányban. A Népszava csütörtöki kiadásában taglalta, hogy mely politikusoknak lehetett bissau-guineai útlevelük, miután csaknem tucatnyi ilyen úti okmányt foglalt le a nyomozó hatóság Welsz Tamás páncélszekrényéből. A lap információi szerint a kormánypárti politikusok közül Nagy István mosonmagyaróvári polgármesternek van ilyen úti okmánya. Az írás szerzője azt is hozzátette: nem a mosonmagyaróvári polgármester tudományos fokozat nélküli párttársáról, Nagy Istvánról van szó. Leírták: Welszhez közeli forrásuk azt állította, hogy ő az egyik kormánypárti érintett.

„A közvélemény számára egyébként nem érhető el olyan közhiteles dokumentum, amely legalább a politikusokról tartalmazna információt a magyaron kívül esetleg más állampolgárságukról... Ugyanakkor kering a hírek szerint egy lista olyan személyek neveivel, akiknek vagy már van bissau-guineai okmányuk, vagy »bejelentkeztek« ez ügyben Welsz Tamáshoz. Értesüléseink szerint ezen van még kormánypárti érintett" – áll a Népszava írásában.

„Büntetőjogi felelősségem teljes tudatában kijelentem, hogy a magyar útlevelemen kívül nincs más úti okmányom és soha nem jártam Afrikában" – hangsúlyozta a Kisalföld érdeklődésére Nagy István az országos sajtóban róla megjelentekkel kapcsolatban. Mint mondta: megdöbbentette az eset, és nem gondolta volna, hogy ebbe az ügybe belekeverik. Nem érti, miként merült fel éppen az ő neve. Azt is fontolgatja, hogy jogi útra tereli az ügyet.

„Megértem, hogy kampány van, ám ez csupán egy szánalmas baloldali próbálkozás a besározásomra. Én továbbra is a képviselői munkára készülök, nem pedig a felelősségre vonás előli menekülésre, mint ahogy ezt több baloldali politikus teszi" – tette hozzá Nagy István.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kellett a segély, kitakarítottak...

Tovább olvasom