Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Nagy a korrupciós kockázat

A Kisalföld bemutatja Mosonmagyaróvár polgármesterjelöltjeit. Ezúttal az LMP-s Goda Bálint Zsoltot, aki legalább hétszázalékos eredménnyel egy mandátumban bízik.
– A tavaszi országgyűlési választáson tűnt fel először a Lehet Más a Politika (LMP) jelöltjeként, most pedig a párt polgármesterjelöltje. Miként került ilyen fiatalon a politikába?

– Már korábban is érdeklődtem a politika iránt, ám igazából egyik párttal sem szimpatizáltam. Az elmúlt év elején kerültem közel az LMP-hez, miután megtörtént a pártban a szakadás és letisztult a profilja. Globalizációkritikus, zöldpárt lett, amivel a magyar pártpalettán egyedülálló. Ezért is született döntés arról, hogy az LMP önállóan indul a választáson, hiszen egyetlen más szervezetben sem látunk szövetségest.

– Helyben is sikeresek lehetnek önállóan? Mekkora az LMP tábora a városban?

– A párt szervezeti felépítéséből adódóan nincsenek helyi csoportok, hanem területi szervezetek. A tavaszi választásokon a helyi listán mintegy hatszázalékos eredményt értünk el. Úgy gondolom, hogy ez a támogatottság továbbra is megmaradt, esetleg tovább erősödött.

– Milyen eredménnyel lenne elégedett?

– Úgy gondolom, ha a tavasszal elért eredményt kicsit erősíteni tudjuk hét százalékra, azzal egy mandátumot szerezhetünk. Így az LMP is bekerülhet a képviselő-testületbe. Erre megvan minden esély.

Goda Bálint Zsolt
Goda Bálint Zsolt

– Mit változtatna Mosonmagyaróváron?

– Szeretnénk, ha a város polgárai is nagyobb beleszólást kaphatnának a költségvetés kialakításába. Jelenleg az adófizetők kevésbé tudnak abba beleszólni, hogy mire költsön a város. A képviselő-testület a fejük fölött dönt a felosztásról. Ebben pedig nagy a korrupciós kockázat. Ezért azt szeretnénk elérni, hogy a civil szervezetek részt vegyenek az előkészítő munkában, így a költségvetés elkészítésében a helyi érdekek jobban érvényesülnek. Emellett számos elképzelésünk van a városfenntartás, a közlekedés és az útépítések terén is. Fontos lenne például, hogy az útépítések más szempontok, ne pedig a politikusok preferenciái alapján történjenek.

– Ezt hogy érti?

– Konkrét információim nincsenek, de például számos rosszabb állapotú út van a városban a Határ sornál. Ennek ellenére ezt újították fel a közelmúltban.

– Mik a további elképzeléseik?

– A közbiztonság javítása érdekében közösségi rendőrség létrehozását javasoljuk. Szeretnénk a város zöldfelületeit is növelni. A virágosítás helyett inkább a fásítást helyeznénk előtérbe. Közparkot hoznánk létre például Mosonban a Királydombon. Itt, a jelenleg üresen álló Iskola utcai telektömbön az önkormányzat vásárcsarnok kialakítását tervezi, ám szerintünk erre közlekedési szempontból teljesen alkalmatlan a terület.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pulit küldik a Holdra

Több mint négyszáz hallgató regisztrált a Mosonmagyaróvári Nyugdíjasegyetem most indult, negyedik… Tovább olvasom