Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Múzeumfelújítás és saját Dacia

Több sorában is módosította a város idei költségvetését a képviselő-testület legutóbbi rendkívüli ülésén. Az átcsoportosításokkal azonban a büdzsé főösszege nem változott.
Az eredeti költségvetésben a Hansági Múzeum felújítására nettó 40 millió forintot különítettek el. Az azóta megtörtént előzetes ajánlatbekérések és a vízszigetelő-szakvéleményt figyelembe véve szükséges volt az erre a célra tervezett forrást nettó 10 millióval megemelni. Hasonló okokból növelték a Lurkóvár Óvodára szánt keretet is. Eredetileg nettó 30 millió szerepelt erre a célra a büdzsében, ám ezt az összeget most 5 millió forinttal emelték.

Módosult a költségvetés néhány sora a Gyöngyös-lakótelep egyik jelenleg kavicsos-murvás utcájának leaszfaltozása miatt is. Az útépítéshez ugyanis szükség van a szomszédos szántó mintegy 600 négyzetméteres darabjának megvételére. Ehhez az útkialakítás előirányzatát növelték 600 ezer forinttal.

A polgármesteri hivatal gépjárműbeszerzését is növelték 1 millió forinttal, az egyéb gép-, berendezésbeszerzések terhére. Erre azért volt szükség, mert a közterület-felügyelet által eddig használt bérelt Skodát egy saját Daciára cserélték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családokat segítő Alzheimer-kávézó

Az Alzheimer-betegek családjainak hoz létre úgynevezett Alzheimerkávézót, szervez havonkénti… Tovább olvasom