Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Művésztelep a 650 éves város jegyében

Az idén hatodik alkalommal Mosonmagyaróváron megrendezett Art Flexum Nemzetközi Művésztelepre tizenkét alkotó érkezett a világ szinte minden részéről. A tegnap kezdődött és a jövő hét végéig tartó alkotótábor témája ezúttal a 650 éves város.
Az Art Flexum Művészeti Társaság és a Hansági Múzeum szervezésében immár hatodik alkalommal ad helyet nemzetközi művésztelepnek Mosonmagyaróvár. A tegnap kezdődött és a jövő hét végéig tartó rendezvényre ezúttal tizenkét festőművészt hívtak meg a világ minden tájáról.

Az idei Art Flexum művésztelepen alkot Jana Trnka Svájcból, Stano Cerny és Dolán György Szlovákiából, Henryk Trogan Lengyelországból, Habda László Ukrajnából, Fabiana Lopez Da Cunha Brazíliából, Shapari Behzadi és Pooneh Jafarninejad Iránból, Bernard Procko az Amerikai Egyesült Államokból, Kurcsis László, Szalkay Károly, illetve Varga György – aki egyben a tábor művészeti vezetője is – Magyarországról.

Hat évvel ezelőtt a művésztelep kezdeményezőit az a cél vezérelte, hogy az eseménnyel emeljék a város művészeti rangját, képzőművész barátokat találjanak határainkon túl és hazánkban egyaránt. Ezen túl fontosnak tartották, hogy gyarapodjon a múzeum kortárs képzőművészeti gyűjteménye, aminek gerincét az eltelt években a művésztelep keretében készült alkotások adják. Minden évben az alkotók két-két képpel ajándékozták meg az intézményt.

Az idei rendezvény témája a 650 éves város. Az alkotóknak saját technikájukkal, stílusukban és elképzeléseikkel kell ezt a témát vászonra vinniük. A több mint egy hét alatt minden művész három képet fest majd. A legkiemelkedőbb alkotást idén első alkalommal Art Flexum művészeti díjjal jutalmazzák majd az augusztus 14-én este 6 órakor kezdődő zárókiállításon.

A művésztelepen egyébként nemcsak alkotómunka folyik, hiszen a résztvevők megismerkedhetnek a várossal és a Szigetközzel is, miközben új ihletet szerezhetnek tevékenységükhöz. Az esemény kísérő rendezvényei sorában Pusztai Antal gitárművész ad koncertet a Cselley-ház dísztermében augusztus 7-én, szombaton este 8 órakor. A koncert után az érdeklődők éjszakai múzeumlátogatáson vehetnek részt avatott vezetők kíséretében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hegyeshalom története napjainkig

Milyen volt és milyen ma az a település, amelyet több mint 800 éve Hegyeshalom néven emleget a… Tovább olvasom