Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 19°C Még több cikk.

Művészeti tábor a Hold jegyében

A Baráti Kör a Művészetért Alapítvány szervezésében a dunaszigeti komplex művészeti tábor fiataljai az egy hét alatt ott tanultakból önálló előadást hoztak létre és mutattak be. A tábor célja az új tehetségek felkutatása is.

Ötödik éve szervez tábort a Baráti Kör a Művészetért Alapítvány a művészetek iránt fogékony fiatalok részére. Idén csaknem hatvanan vettek részt az eseményen, Mosonmagyaróvár és környékén kívül még az erdélyi Sepsiszentgyörgyről is érkeztek táborozók.

Mint minden évben, idén is egy fő motívumhoz – ez alkalommal a Holdhoz – kellett igazodniuk az alkotásoknak, melyeket a tábor zárásaként Dunakilitin mutattak be.
Orbán János, az alapítvány elnöke és a tábor vezetője, valamint elkötelezett segítői úgy állították össze a programot, hogy a fiataloknak egész nap különleges és izgalmas élményekben legyen részük. A győri Colombre Band koncertje, egy brazil capoeiraoktató, a mosonmagyaróvári íjászok, fafaragás és nemezelés csak néhány volt a heti programok sorában, de jelelő segítségével a fiatalok elsajátították a siketek kommunikációjának alapjait is.

A tábori hét alatt együtt megálmodott, a Hold motívumához kapcsolódó előadásukat tánccal és énekkel tarkították, s jeleléssel kísérték a részt vevő fiatalok.
A tábori hét alatt együtt megálmodott, a Hold motívumához kapcsolódó előadásukat tánccal és énekkel tarkították, s jeleléssel kísérték a részt vevő fiatalok.

– Az egész hetes programkavalkádnak íve is volt – meséli Orbán János –, hiszen a résztvevőknek a hét folyamán tanultakat be kellett építeniük egy, a saját csoportjuk által létrehozott előadásba. Mint minden évben, idén is egy fő motívumhoz – ez alkalommal a Holdhoz – kellett igazodniuk az alkotásoknak, melyeket a tábor zárásaként Dunakilitin mutattak be.

– Komplex nemzetközi művészeti alkotótáborunknak nemcsak az a célja, hogy a gyerekek jól érezzék magukat. Nem titkolt szándékunk a tehetségkutatás, mivel a Theatrum Ad Flexum amatőr színjátszó társulatunkhoz folyamatosan keresünk új tehetségeket, legyenek akár táncosok vagy színészek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segély helyett munkát akarnak a romák

Nem szociális segélyből, hanem munkából szeretnének megélni a mosonmagyaróvári romák – mondja… Tovább olvasom