Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Munkát adhatna a határ

Hegyeshalom - A hegyeshalmi önkormányzat a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től szeretné ingyen megszerezni a két helyi határátkelőt és az azok közötti területet. Munkahelyteremtő beruházásokat hoznának ide a rendezési terv módosítása után.
„A napokban határbejárást tartottunk a hegyeshalmi polgármesterrel: lehangoló látvány volt a környékén lévő rengeteg szemét. Ha az önkormányzat kisajátítási ügye pozitívan zárul, s a községhez tartozna az átkelő, a rendbetételére, tisztán tartására is nagyobb esélyt látok" – mondta a napokban tartott kistérségi ülésen Tóth Tiborné dr. országgyűlési képviselő.

„A schengeni csatlakozás után a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től a két hegyeshalmi határátkelőt és az azok közötti terület ingyenes átadását kértük az önkormányzat számára – kezdte Szőke László polgármester.

Szőke László polgármester: Bízunk benne, hogy  felpörögnek az események.
Szőke László polgármester: Bízunk benne, hogy felpörögnek az események.

– Mivel az átkelők eredeti funkciójuknak nem tudnak már eleget tenni, feleslegessé váltak, ezért szeretnénk a rendezési tervünkben is szerepeltetni ezen ingatlanokat.

Ebbe beletartozna a két állomás közötti, mezőgazdasági művelés alatt álló területtől kezdve az épületek, az aszfaltozott várakozóplaccok is.

Hegyeshalom igényt tart a két átkelőre és a köztük lévő területre.
Hegyeshalom igényt tart a két átkelőre és a köztük lévő területre.

Sőt: a községben lévő laktanya melletti helyiség átadását is kértük. Az utolsó kérelmet – hiánypótlásokkal együtt – tavaly áprilisban adtuk be, azóta azonban semmilyen visszajelzés nem érkezett. Emiatt Tóth Tiborné dr. országgyűlési képviselőtől azt kértem, nézzen utána, miként áll az ügyünk. A rendezési tervünk módosítás alatt van, várjuk, hogy megkapjuk-e ezen területeket. Állítólag a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága ezen a héten adja át a létesítményeket a nemzeti vagyonkezelőnek: bízunk benne, hogy ezután felpörögnek majd az események – mondta. – A fejlesztési elképzeléseinkben szerepelnek ezek az ingatlanok: ipari tevékenységekre, munkahelyteremtő beruházásokra használnánk ezeket, hisz a faluban jó néhány – például a vasúton dolgozó – lakó elveszítette állását" – tette hozzá a településvezető.

A vám- és pénzügyőrség (VPOP), illetve a nemzeti vagyonkezelő (MNV) között tavaly októberben született megegyezés arról, hogy a VPOP-től átveszi az ingatlanokat a vagyonkezelő. Száraz Gábor, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szóvivője néhány hete lapunknak azt mondta: elvileg idén januárig szólt az átadás-átvétel határideje.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogadták a város költségvetését

Mosonmagyaróvár - A kirekesztéssel kapcsolatos álláspontját határozatban rögzítse a testület - ezt… Tovább olvasom