Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Munkacsoport nevezheti el a köztereket

A közterületek elnevezéséről és a házszámozás szabályairól alkotott rendeletet az önkormányzat képviselő-testülete kedden.

Eddig nem volt a közterületek elnevezésének részletszabályait tartalmazó jogszabály Mosonmagyaróváron. A házszámozásról szóló helyi rendelet már több ponton aktualizálásra szorult. Célszerű volt ennek hatályon kívül helyezése, egyúttal egy új rendelet megalkotása, amiben egységesen megoldható a közterületek elnevezésével, valamint a házszámozással kapcsolatos szabályozás.

A most elfogadott és novembertől hatályos új rendelet szabályozza egyebek mellett, hogy az újonnan létesített közterület nevét a létrejöttét követő egy éven belül kell megállapítani. A közterületek elnevezését pedig a megállapításától számított tíz éven belül nem lehet megváltoztatni.
Az elnevezéseknél figyelemmel kell lenni Mosonmagyaróvár jellegére, történelmére, hagyományaira, földrajzi sajátosságaira. Az elnevezés lehetőleg utaljon a közterületnek a vá-
roson belüli elhelyezkedésére és helytörténeti vonatkozásaira.

A személyről történő elnevezés során törekedni kell arra, hogy olyan embernek állítsanak emléket, aki a társadalmi élet bármely területén kimagasló érdemeket szerzett és élete, munkássága a városhoz kötődik.

A közterületek elnevezésére a képviselő-testület által e célból létrehozott munkacsoport tehet javaslatot. Tagjai: a polgármester, az igazgatási és ügyrendi bizottság elnöke, a főépítész, a Hansági Múzeum igazgatója és a Mosonmagyaróvári Városvédő Egyesület elnöke.

Olvasóink írták

 • 7. Griffin 2013. november 07. 11:26
  „6. a kérdésre válaszolsz, kérlek!
  segítek: Gorkijt Sztálin kivégeztette, mint a bolsevik(kommunista) hatalom ellenségét az 1934-es pártkongresszus után, tehát valóban "neve kapcsolatba hozható az elnyomó rendszerrel" - hát kösz...okos volt, aki ezzel indokolta...
  én viszont tudok neked válaszolni: egyik kedvenc íróm Gorkij, tehát olvastam, na, mit szólsz?
  nem vagyok a változások ellensége, csak a túlbuzgó, egykori KISZ és párttag elvtársak hirtelen támadt "antikommunizmusától", és tudatlan pótcselekvéstől, a lelkes utcanévtáblacseréktől forog a gyomrom...”
 • 6. juhi 2013. november 05. 17:53
  „Gorkij Anya /Matty/című műve nekünk még kötelező olvasmány volt! Griffin, olvasd el!”
 • 5. Griffin 2013. november 05. 09:25
  „két politikus, egy mérnök, egy nyugdíjas, egy szakember a bizottságban, lesznek itt olyan utcanevek, hogy csak na!
  1. számú hozzászóló:
  ismered Gorkij életrajzát? olvastál tőle valamit? mivel indokolnád a "vörös" jelzőt? kérlek, néhány mondatban írd le, ha van érdemi véleményed; ha csak hallottál valahonnan valami félinformációt, pártdirektívából kiszűrődő papagájrikácsolást, akkor inkább ne kotnyeleskedj bele az irodalomtörténetbe, ha szabad kérnem tisztelettel (gyanítom, nem fogunk irodalomtudományi vitát folytatni ezen az oldalon, bár, ha felkészült vagy, állok elébe)”
 • 4. amivarosunk 2013. november 03. 12:42
  „Csak tudnám,hogy mit keres a Városvédő Egyesület ebben az új felállású munkacsoportban, akkor amikor a 2006-ban alakult bizottságban is csak névleg vettek részt, a munkában viszont nem.
  Részvételük nem indokolt, sokkal inkább a levéltárnak volna benne helye.”
 • 3. kotorék 2013. november 02. 14:55
  „Inkább az ellopandó oktatással foglalkoznának , mint ilyen felesleges marhaságokkal! Vagy addig nem foglalkozik a magyar mással!??”
 • 2. Alex64 2013. november 02. 07:07
  „Két gondolat :"1. juhi" Miért megváltozott a Gorkij utca neve? Utcanév tábla valahol? Gratulálok megint egy munkacsoport ami eldönti, hogy mire költsem a pénzemet és időmet amit a változások vonzataként következő iratok cseréje és minden olyan hely értesítése ahol a lakcím adatra szükség van.”
 • 1. juhi 2013. október 31. 17:46
  „Szeretném fölhívni a tisztelt bizottság figyelmét arra, hogy városunkban nincs Madách Imréről elnevezve közterület, továbbá még mindig ott díszeleg a "vörös" író, Gorkij neve a régi Akócsmalomi úton!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Káosz várható a szakképzésben?

A városi szakképzésben várható változások körüli anomáliákat elemezte hétfőn sajtótájékoztatóján Kovács Tamás, az MSZP helyi elnöke. Tovább olvasom