Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Munkacsoport készíti elő az érdemi szerveződést

A Mosonmagyaróvár térségi többcélú önkormányzati társulás alapító okiratának előkészítésére és megfogalmazására – a véleménykülönbségek dacára – öttagú munkacsoportot alakítottak a kisrégió polgármesterei.
Az önkormányzatok többcélú társulásának létrehozásáról értekeztek az érintett polgármesterek és jegyzők minap Mosonmagyaróváron. A tanácskozáson Stipkovits Pál, Mosonmagyaróvár polgármestere az előzményeket felidézve elmondta: a múlt év végén a Mosonmagyaróvári Polgári Kerekasztal Egyesület szervezte kistérségi konferencia lehetőséget adott arra, hogy a szakemberek információkat szerezzenek a már előkészített és működő kísérleti társulások munkájáról.

A városháza ezután vette föl a kapcsolatot a marcali kistérség szervezőjével és az így összegyűjtött ismeretekkel készítettek egy alapítóokirat-, illetve társulási megállapodástervezetet, amit kiküldtek az érintett önkormányzatoknak.

A korábban a falvaknak kiküldött alapítóokirat-tervezettel több polgármester sem értett egyet. Többen kifogásolták például, hogy a társulás létrejöttével a települések szinte minden jogkörükről lemondanak. A polgármesterek egyetértettek ugyanakkor abban, hogy mindenképpen szükséges a többcélú társulás megalakítása, hiszen csak így juthatnak nagyobb összegű támogatásokhoz.

Az öttagú előkészítő csoport tagjai: Tóth István, Dunasziget, Csaplár Zoltán, Lébény és Széles Sándor, Máriakálnok polgármestere, valamint a mosonmagyaróvári városházáról dr. Lascsikné dr. Bozi Sarolta jegyző és Botos Gábor főtanácsos.

A tanácskozáson végül a társulás létrehozásáról nem döntöttek, ám megalakítottak egy munkacsoportot, ami a felvetett problémák és célok figyelembevételével előkészíti a kistérségi társulás alapító okiratának tervezetét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A buszpályaudvar és a városüzemeltetés miatt

Az idén először odaítélt „Contra Urbem et Contra Naturam – A város ellen és a természet… Tovább olvasom