Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Münchenben mutatták be a tükreiket

Tizenkét innovatív autóipari beszállító kapott lehetőséget arra a minap, hogy bemutatkozzon a BMW müncheni kutatás-fejlesztési központjában. A rendezvényen az SMR Hungary is bemutatta BMW-visszapillantóit.
A Magyar Beszállítói Nap a BMW-csoport kelet-közép-európai beszerzési részlege és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal Beszállítói Osztályának együttműködésével második alkalommal valósult meg a BMW müncheni kutatás-fejlesztési központjában. A cégek kiválasztása több hónapos előkészítő munka és szűrés alapján történt, a rendezvény mottója „Made in Hungary – offered by HITA" volt.

SMR: Tükreik iránt Münchenben is nagy volt az érdeklődés.
SMR: Tükreik iránt Münchenben is nagy volt az érdeklődés.

Az eseményre többségében a BMW olyan beszállítói kaptak meghívást, akik még nem rendeztek önálló bemutatónapot Münchenben. A kiállítók többsége indiai, japán, kanadai, német és mexikói konszernek magyarországi leányvállalatai voltak és a közelmúltban jelentős kapacitásbővítő, illetve munkahelyteremtő beruházásokat hajtottak végre. Rajtuk kívül bemutatkozott három magyar tulajdonban lévő innovatív vállalkozás is.
Az SMR Hungary itt is bemutatott BMW visszapillantó tükrei iránt igen nagy volt az érdeklődés. A BMW jelenlegi szériájának tükrein jelentős fejlesztést hajtott végre az SMR. A magasfényű, kétkomponenses technológiával készült visszapillantóba beépítették az SMR által kifejlesztett irányjelzőt, illetve az adatátvitelhez szükséges eszközt is. Ez az első irányjelzővel felszerelt tükör a BMW autókban, amely magyar mérnökök tervezői, fejlesztői munkáját dicséri. Közülük többen is a győri Széchenyi István Egyetemen végeztek – tudtuk meg Tibori Pál Levente gyárigazgatótól.

Tibori hozzátette: az SMR Hungary célja a jövőben a magyar beszállítói kör bővítése. A vezető szerint ez az európai színvonalú esemény kiváló alkalom volt arra is, hogy a magyarországi autóipari beszállítók megismerhessék egymást. Ez azért is fontos, mert a BMW-csoport beszerzési és gyártási stratégiájában a régió és azon belül Magyarország fontos szerepet játszik. A közép- és kelet-európai beszállítóknak adott évi megrendelések együttes értéke több mint 2  milliárd euró, amiből Magyarország jelentős részt képvisel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötszáz liter gázolaj a raktérben Hegyeshalomnál

Közös járőrözést tartottak az osztrák és a magyar rendőrök a minap a hegyeshalmi határátkelő… Tovább olvasom