Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Műjégpálya épülhet a gimnázium mögött

Mosonmagyaróvár - A Kossuth-gimnázium sporttelepén építene műanyag borítású, fedett műjégpályát egy beruházó. Az elképzelések szerint a létesítményt a cég üzemeltetné, a területért cserébe a helyi iskolák, óvodák használhatnák a létesítményt.

Portálunk információi szerint fedett műjégpálya építését tervezi egy cég Mosonmagyaróváron. A beruházók ezzel a szándékukkal a közelmúltban már megkeresték a városvezetést, a napokban pedig ellátogattak Mosonmagyaróvárra a megfelelő helyszín kiválasztása miatt.

A mind szabadba, mind pedig fedett térbe, terembe telepíthető műjégpálya burkolata speciális anyagból készül. Noha Magyarországon számos hasonló létesítmény működik már, úgy tudjuk, a Lajta-parti városba tervezett műjégpályát teljesen új technológiával építenék fel. Ennek a legalább két centiméter vastagságú, multifunkcionális, télen-nyáron korlátozás nélkül használható burkolatnak az élettartama – a külföldi tapasztalatok alapján – 10–12 év. A burkolat korcsolyázásra, jégkorongozásra, illetve egyéb sportágakra is használható. A pálya létesítését, területének és környezetének előkészítését, illetve teljes kivitelezését a cég saját költségén vállalja, valamint az üzemeltetését is elvégzi. Vállalja továbbá a kellő számú szakedző biztosítását, a folyamatos felügyeletet, az oktatást és a gyermekszállítás szervezését. A pálya szabad kapacitását – a maximális kihasználására törekedve – pedig piaci alapon értékesítik.

Műjégpálya: A Mosonmagyaróváron tervezett pálya műanyag borítása korcsolyázásra és jégkorongozásra is alkalmas lenne. Fotók: illusztráció
Műjégpálya: A Mosonmagyaróváron tervezett pálya műanyag borítása korcsolyázásra és jégkorongozásra is alkalmas lenne. Fotók: illusztráció

A beruházó a közelmúltban vette fel a kapcsolatot az önkormányzattal, hogy megfelelő területet találjanak a létesítmény elhelyezésére. A cég elképzelése szerint vagy bérbe veszik az önkormányzattól ezt a területet, vagy pedig a város a bérleti díj helyett – előzetes megállapodás alapján – azt ˝lelakja˝.

Portálunk értesülései szerint a Lajta-parti városba tervezett műjégpályát teljesen új technológiával építenék fel.
Szabó Miklós polgármester lapunknak elmondta: előzetes egyeztetéseket folytattak a céggel a leendő műjégpálya helyéről, létesítéséről, illetve üzemeltetéséről. A jelen állás szerint a gimnáziumi sporttelepen lehetne megvalósítani a létesítményt. Itt megfelelő méretű területet tudna az önkormányzat biztosítani és a működéshez szükséges öltözőépület és egyéb kiszolgálólétesítmények is rendelkezésre állnak. Az elképzelések szerint a területért cserébe – előzetes megállapodás alapján – a város óvodásai, iskolásai sportolhatnak majd a műjégpályán. A polgármester hozzátette: megállapodás még nem született a beruházóval, egyelőre tovább tárgyalnak a feltételekről és a lehetőségekről.

Olvasóink írták

 • 5. Diákcsemege 2009. augusztus 01. 15:53
  „Ilyen gazdasági helyzetben és környezetben azért csak óvatosan az ilyen prifitorientált un. befektetőkkel! Korcsolyázni télen kell, ahhoz meg ott a Vártó, vagy a Bagger-tó, ráadásul ( a VÜF = VÁROS jóvoltából) ingyenesen!
  A KLG mögötti sportpálya pedig városi tulajdonban van, melyet jelenleg üzemeltetésre egy gazdasági társaság vett át (20 évre), erre a célra éves szinten mintegy 3.600.000 Ft-ot fizet ki a város. Ez azért nem olyan rossz üzlet, figyelembe véve egy átlagos dolgozói fizetést. (A felelősségről ne is beszéljünk, mert az igazán minimális.)
  Ezen társaság üzemeltet Mosonban is egy pályát, persze nagyságrendekkel magasabb összegért.
  A városvezetésnek el kellene töprengenie azon, hogy saját berkeken belül, pl. a VÜF igénybevételével nem lenne-e gazdaságosabb ezen pályák fenntartása, ugyanis szemmel látható komoly optikai változások (a műfüves pályát leszámítva, közel 70 millióért, amit szintén a város fizetett!!) nem tapaszalhatók.”
 • 4. cicuka 2009. július 31. 13:18
  „Nagyon remélem hogy mi városiak is használhatjuk a pályát!!Nagyon klassz lenne!”
 • 3. Csipetke 2009. július 31. 12:43
  „Gondoljanak a város többi korcsolyázni vágyójára is, ha már műjégpályát építenek!!!!”
 • 2. RickCartman 2009. július 30. 18:00
  „a sporttelep sem a Kossuthé, néhány év óta már”
 • 1. civac 2009. július 30. 09:12
  „ismét föltenném a kérdést: a kossuthé-e a sporttelep, vagy a városé?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határsértők: családostul mentek volna ˝Nyugatra˝

Hegyeshalom - Felélénkült az illegális migráció az elmúlt napokban Hegyeshalom környékén. A rendőrök… Tovább olvasom