Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Műhelytitkok a Vad Szigetközről

Egy természetfilmmel és annak kulisszatitkaival ismerkedhettek meg a hallgatók a Kisalföld, a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Kar és az önkormányzat nyugdíjasegyeteme idei záró előadásán.
Ezúttal Fűzfa Zoltán volt az előadó a Nyugdíjasegyetemen, aki Mosonyi Szabolcs Vad Szigetköz című filmjét vetítette le a nyugdíjasegyetem hallgatóinak, majd beszélt a film keletkezésének körülményeiről, kulisszatitkairól. A mozi az év leghidegebb hónapjától követi a szigetközi állatvilág sorsát egészen a következő tél beköszöntéig.

A film születésének előzménye, hogy öt éve egy régi barátja csalta a Szigetközbe Mosonyi Szabolcsot. Ez inspirálta később a rendezőt arra, hogy elkészítse a filmet. Fűzfa Zoltán a mozi egyik szakmai tanácsadójaként folyamatosan részt vett a forgatáson, így sikerült számos műhelytitokba is betekintenie.

Nagy érdeklődéssel fogadták a nyugdíjasok a természetfilmet, majd Fűzfa Zoltán előadását a mozi készítéséről.
Nagy érdeklődéssel fogadták a nyugdíjasok a természetfilmet, majd Fűzfa Zoltán előadását a mozi készítéséről.

Ezek közül az előadó beszámolt a hódok életének filmezéséről, ami rengeteg, infrakamerák mögött töltött nehéz éjszakát jelentett a stábnak. Számos fix kamerát is elhelyeztek a meder alján, hogy végigkövessék az állatok viselkedését. A többórányi felvett anyagból végül alig néhány percet használtak fel a mozihoz.

Megtudhatták a Nyugdíjasegyetem hallgatói továbbá a kis hód születéséről és neveléséről készült filmrész készítésének műhelytitkait is. Mivel ennek felvétele meglehetősen problémás volt, ezért ezeket a képkockákat valójában Németországban vették fel. Ott fogságban tartott hódok életét filmezték le, ez került végül a moziba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legjobb előadást keresték

A Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület a napokban a Flesch-központban szervezte meg a XXIV. Moson… Tovább olvasom